Beyza Piliç Koordinatörü Çalışkan: Tavuk fiyatları tepe taklak oldu

Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, kurban bayramı sonrasında satışlardaki durgunluğu sona erdirmek için tavukta...

Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, kurban bayramı sonrasında satışlardaki durgunluğu sona erdirmek için tavukta yapılan kampanyaların etkili olmadığını söyledi.
“Tavuğu kampanya da kurtaramadı. Tavuk etinde fiyatlar tepe taklak oldu” diyen Çalışkan tavuk üreticilerinin çeşitli arayışlara yöneldiğini son olarak da tavuk fiyatlarının aşağı çekildiğini açıkladı.
Kurban bayramı sonrasında alımların normal seyrinde devam edebilmesi için çeşitli, ürün gruplarında kampanya fiyat uygulaması yapıldığını aktaran Çalışkan, “İlk olarak tedbirli çareyi başta but olmak üzere çeşitli ürün gruplarında kampanya fiyat uygulamasıyla aşmaya çalışıyordu. Kampanya da tüketimi artırmada etkili olmayınca tüm ürün gruplarında fiyatlar aşağı çekildi. En fazla but etinde düşüşün yaşandığı yeni fiyatlandırmanın tüketimi olumlu yönde etkilemesi bekleniyor” dedi.
Kış aylarıyla başlayan rutin durgunluğun kurban bayramıyla zirveye çıktığını aktaran Çalışkan “Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte başlayan tüketim durgunluğu rutin olarak Kurban Bayramıyla birlikte zirveye çıktı. Durgunluğu aşmak için bütün ürünlerde kampanya çerçevesinde geçici indirimler yaptık. Şimdi de listeyi yeniden düzenleyip piliç tüketimini teşvik etmeyi amaçladık. Umarım politikamız piliç tüketimini teşvik etmede başarılı olur” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz