Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’de lazer destekli diş hekimliği eğitimi

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde lazer destekli diş hekimliği eğitimi başladı. Almanya’nın en iyi...

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde lazer destekli diş hekimliği eğitimi başladı. Almanya’nın en iyi üniversitelerinden biri olan RWTH Aachen Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen kurslarda diş hekimi ve diş hekimliği öğrencilerine lazer uygulamalı eğitim verilecek.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Aachen Dental Lazer Araştırma Akademisi (AALZ) Kurum Başkanı Prof. Dr. Norbert Gutknecht arasında daha önce ortak eğitim için protokol imzalanmıştı. Bugün, Diş Hekimliği Fakültesi’nde Rektör Adnan Yüksel, Fakülte Dekanı Serdar Üşümez ve kursiyer öğrencilerin katıldığı programla ilk eğitim başladı.

Reklam
Reklam

Açılış programında kısa bir konuşma yapan Rektör Adnan Yüksel, “Biz tematik bir üniversiteyiz. Bu işi en iyi şekilde yapmak boynumuzun borcu. Biz işimizi en iyi şekilde yapmalıyız ki diğer üniversiteler bizi örnek alsınlar.” dedi.

Dekan Serdar Üşümez de yaptığı konuşmada, “Mezuniyet öncesi eğitim bizim en temel görevimiz. Türkiye’de son zamanlarda çok sayıda diş hekimliği fakültesi açıldı. Bizim hedefimiz öğrencilerimize uzmanlık doktora ve mezuniyet sonrası sürekli eğitim önemi konusunda bilgilendirmek ve motive etmek. Bu amaçla mezuniyet sonrası kendi öğrencilerimize ve meslektaşlarımıza en iyi eğitim programını sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

Aachen Lazer Araştırma Merkezi işbirliği ile İstanbul Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleştirilen eğitim programında; uygulamalı lazer güvenilirliği eğitimleri, bir yıllık sertifikasyon kursları ve iki yıllık master eğitimi yapılacak. Bununla beraber isteyen öğrenciler, istedikleri modülleri Almanya Aachen Üniversitesi’nde alabilecek.

Mastership olarak adlandırılan, 2012 Şubat ayında başlayacak bir yıllık sertifikasyon kurslarında her biri ortalama iki - üç gün sürecek üç modülün yanı sıra, bir de genel sınav modülü yer alacak. Programının bitirme sınavı, yazılı sınav ve beş vaka uygulamasını gösteren bir sunumdan oluşacak. Bu kursu tamamlayan hekimler, isterlerse aldıkları derslerden muaf olarak master programına devam edebilecek.

Reklam
Reklam

Eylül 2012’de başlayacak ve iki yıl sürecek master programı ise bir genel sınav modülü dâhil on modülü kapsayacak. Öğrenci, bir master tezi hazırlayıp ödevlerini tamamlayarak ve 10 vaka uygulaması sunarak programdan mezun olabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz