BGC Başkanı Demir, Milletvekillerinden Yıpranma Hakkı Için Destek Istedi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yıpranma hakkının gazeteciler için çok önemli olduğunu belirterek,...

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yıpranma hakkının gazeteciler için çok önemli olduğunu belirterek, geri verilmesi için milletvekillerinden yardım istedi. Gazetecilerin zor şartlarda altında çalıştığını ifade eden Demir, "Büyük bir özveriyle görev yapan meslekdaşlarımız için vazgeçilmez hak olan yıpranmanın tekrar kazanılması için sizden destek bekliyoruz. Bu durumda 10 Ocak ve 24 Temmuz'ların tekrar bayrama dönüşeceğine inanıyoruz." dedi.

BGC, basından sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla iftar yemeği verdi. İftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, CHP milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Nedret Akova, Vali Yılmaz Arslan, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il merkezi ve ilçelerde görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı. Yemeğinin ardından, meslekte 25 yılını dolduran 20 basın mensubuna onur plaketi verildi. BGC Başkanı Demir, plaket töreninde yaptığı konuşmada basın mensuplarının 24 Temmuz'ları bayram olarak kutlamak istediğini ancak günümüz şartlarında bunu yapamadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur ise Basın Bayramı'nı ve meslekte 25 yılın dolduran gazetecileri kutlayarak, BGC'nin ramazanda Balıkesir'in önde gelenlerini buluşturduğunu söyledi. CHP Milletvekili Havutça da basının görevini özgür yapması gerektiğini belirterek, demokrasinin göstergesinin basın özgürlüğüyle ölçüldüğünü vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: