Bİ-KA’ya Borcu Olmayan Tek Belediye Bitlis Belediyesi

Bitlis Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bİ-KA Birlik Başkanı olan Fehmi Alaydın, Bitlis İli, İlçeleri...

Bitlis Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bİ-KA Birlik Başkanı olan Fehmi Alaydın, Bitlis İli, İlçeleri ve Beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri
Yapma ve İşletme Birliği'ne (Bİ-KA) tüm borçlarını ödediklerini söyledi. Tatvan ve diğer ilçelerin borcunun ise durduğunu ifade eden Alaydın, "Bitlis, Tatvan ve diğer ilçeleri sırtlayacak durumda değildir.” dedi.

Bitlis ve ilçelerinin çöp sorununu ortadan kaldıran ve vahşi depolamanın önüne geçen katı atık tesisi, üye belediyelerin çöp miktarlarına ve aidatlarına göre işlevini sürdürüyor. Bu kapsamda Bitlis Belediyesi yaptığı reform uygulamalar sayesinde 2012 yılına ait 385 bin TL'yi Bİ-KA hesaplarına yatırarak, tesise borcu olmayan tek belediye oldu.

Reklam
Reklam

Bİ-KA Birlik Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Belediyesi'nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi: “Avrupa standartlarında bölgede tek olan katı atık tesisimizin faaliyetlerinin devam etmesi üye belediyelerin katılım paylarına bağlıdır. Bitlis Belediyesi olarak aralık ayı itibariyle 385 bin lira tutarındaki ödemeleri gerçekleştirdik. Yalnız 2009 yılından bu yana diğer üye belediyelerin üzerine düşen görevi yerine getirmedikleri görülmektedir. Bilhassa en büyük ortak konumunda olan Tatvan Belediyesi'nin Bİ-KA’ya borcu yaklaşık 950 bin lira tutarındadır. Ödenmeyen bu borçlar Katı Atık Birliğimizin devamını, taahhüdümüz altındaki iş ve işlemlerinin yürütülmesini, planlanan ünite ve faaliyetlerin hayata geçirilmesini sekteye uğratmaktadır.”

BAKANLIK 500 BİN TL KATKIDA BULUNDU

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılan yoğun girişimler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Katı Atık Tesisimizin işlemlerinin durmaması için kaynak talebinde bulunulmuştur. Hükümetimiz Bitlis’e vermiş olduğu desteği tekrar göstererek 500 bin TL tutarındaki parayı birliğin iş ve işlemlerinde kullanılması için hibe olarak göndermiştir. Tüm bu iyi niyet çalışmalarımıza ve girişimlerimize karşın üyelerimiz üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmemektedirler. Kimse kusura bakmasın, Bitlis Belediye Başkanı olarak Bitlis'in ve Bitlis halkının menfaatleri her şeyden önce gelir. Tatvan veya diğer bir ilçemizin sorununu belediyemize yüklettirmeyiz. Bu konuda hem Bİ-KA hem de Bitlis Belediyesi'nin menfaatlerini korumak ve birliğin layıkıyla faaliyetlerini yürütebilmesi için maddi kaynakların temini noktasında gerekli yasal yollara başvuracağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: