BİAD Üyesi Kadın Girişimciler, BUGİAD'ı Ziyaret Etti

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD)'nin kadın üyeleri, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'ın Kadın Girişimciler Komisyonu'na...

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD)'nin kadın üyeleri, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'ın Kadın Girişimciler Komisyonu'na misafir oldu. Buluşmada ikili işbirliği imkanları konuşuldu.

BİAD'ın kadın girişimci üyelerinden İlknur Eren, Gül Gencal, Ayşe Duman ve Dt.Hasibe Kasçı'nın katıldığı ziyarette, BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu üyelerinin yanısıra Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Dernekler Koordinatörü Erdoğan Bıyık, BUGİAD Sosyal Etkinliklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Akınoğlu, BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyon Başkanı Dilek Ataygeldi, konuşmasında öncelikle kadın girişimcilerin dernekleri sayesinde ulaştıkları hedefleri anlattı. Ardından komisyon olarak gerek bireysel, gerekse iş kaynaklarının sinerjik etki ile daha verimli hale geleceğini ifade ederek, sosyal ve ekonomik yaşamdaki gelişmeleri kadın girişimciler olarak yakından takip ettiklerini; toplumsal alandaki konulara ilişkin görüş belirtmeyi, sosyal sorumluluğun gereği gördüklerini ifade etti.

MARİFED Dernekler Koordinatörü Erdoğan Bıyık, dernek çatısı altında olmanın avantajlarından, esnaflıktan işadamlığına geçiş süreci kapsamında şirketlerin kurumsallaşmasından, ortaklık kültüründen ve ihracattan bahsetti. 2008’den bu yana yaşanan küresel ekonomik krizin çaresi olarak yeni pazarlara açılmanın önemini vurguladı. Bunun için en etkili yolun, iletişim ağı en geniş işadamı kuruluşu olan TUSKON'a üye olmaktan geçtiğini belirterek, konfederasyonunun çalışmalarını anlattı.

Ziyaretin sonunda, kendilerinin de BİAD çatısı altında Kadın Girişimciler Komisyonu kurmak istediklerini belirten derneğin kadın üyeleri, tecrübe paylaşımı davetlerini kabul ettikleri için BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu’na teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: