'Biberonla öldürdüm' itirafını mahkemede reddetti

Ahmet Kırdak isimli bir şahıs, sürekli ağladığı için kafasına biberonla vurduğu 6 aylık kızı Sudenaz'ı...

Ahmet Kırdak isimli bir şahıs, sürekli ağladığı için kafasına biberonla vurduğu 6 aylık kızı Sudenaz'ı öldüğü, iddiasıyla hakim karşısına çıktı.
Bakırköy Adliyesinde görülen duruşmada hâkim karşısına çıkan baba Kırdak, hakkındaki suçlamaları reddederek kızının öldüğünü dayısından öğrendiğini, o andan sonra şoka girdiğini savundu. Anne Hatice Kırdak ise sabah kızını doyurmak istediğinde kızının cansız bedeniyle karşılaştığını ifade ederek, ‘Daha önce de yüzünde morluklar olurdu. Eşime sorduğumda ‘beşiğe çarptım’ diye yanıt verirdi.’ iddiasında bulundu.
Bağcılar Çınar Mahallesinde 11 Ocak 2011 tarihinde Ahmet Kırdak (33) isimli şahıs, sürekli ağladığı gerekçesiyle kafasına biberonla vurduğu 6 aylık kızı Sudenaz'ı öldürdüğü iddiasıyla göz altına alındı. Anne Hatice Kırdak'ın (27) ihbarı üzerine gözaltına alınan baba Ahmet Kırdak emniyette "Annesi uyuduktan sonra bebek ağlamaya başladı. Belki altını ıslatmıştır diye değiştirdim, ağlamayı sürdürdü. Biberonla mamasını verdim yine susturamadım. Sinirlenerek biberon şişesiyle kafasına 3-4 defa vurdum. Ardından bacaklarından ısırdım. Yatağa koydum" şeklinde ifade vermişti. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Ahmet Kırdak tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.
Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede baba Ahmet Kırdak'a "canavarca hisle kasten çocuğunu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
Anne Hatice Kırdak için de "bebeğe karşı koruma ve gözetim yükümlülüğünü yerine getirmediği" gerekçesiyle 25 yıl hapis cezası talep etti.

Reklam
Reklam

CEZAEVİNE KADAR KENDİMDE DEĞİLDİM
Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması önceki gün görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Ahmet Kırdak, tutuksuz sanık Hatice Kırdak ve avukatları hazır bulundu. Sanık Ahmet Kırdak poliste verdiği ifadesini reddederek kızı Sudenaz’ın cansız bedenini gördükten cezaevine gelene kadar hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Cezaevinde kendine geldiğini ileri süren Kırdak, ‘Önceki ifadelerimi kabul etmiyorum. Şoka girmiştim, yanımdaki avukatı bile hatırlamıyorum.’’ dedi.

EŞİM UYARDI AMA BEN ÇOCUKTA ANORMALLİK GÖRMEDİM
Eşinin psikolojik rahatsızlığı olduğunu iddia eden Kırdak olay gününü şöyle anlattı: "O gece uykum olmadığı için geç saatlere kadar oturdum. Eşim uyumuştu ve Sudenaz ağlamaya başladı. Altını temizledim. Ağlamaya devam edince mama hazırlayıp biberonla verdim. Sonra sustu, beşiğine yatırdım. Bende yattım. Sabah 5 gibi eşim beni uyandırdı. ‘çocukta bir anormallik var’ dedi. Baktım, bir anormallik görmedim. Sabah olunca işe gittim. Öğlene doğru eşimin dayısı ölüm haberini verdi. Sudenaz’ın cansız bedenini görünce şoka girdim. Metris cezaevine gelene kadar kendimde değildim. Poliste nasıl ifade verdim bilmiyorum. Kesinlikle ben vurmadım. "

Reklam
Reklam

BENİ ANNEMİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDERDİ
Poliste verdiği ifadesinde Sudenaz’ın beşikten düşüp öldüğünü söyleyen anne Hatice Kırdak ise, mahkemede eski ifadelerini reddetti. Kırdak ‘Eşimden korktuğum için öyle dedim. Sudenaz’ı eskiden de dövüyordu. ‘Neden dövüyorsun’ deyince beni annemi öldürmekle tehdit etti. O yüzden korktum.’’ dedi.
Olay gecesi kızı Sudenaz’ın ağlamasıyla uyandığını anlatan acılı anne verdiği ifadesinde, ‘Diğer odadan tokat sesleri geliyordu. Kızımın yanına gitmek istedim ama kapı kilitliydi. Eşim kapıyı açmadı ve bana ‘ben doyururum’ dedi. Bir saat sonra Sudenaz’ın sesi kesildi. Bende uyuduğunu düşünüp yattım. Daha sonra uyandığımda Sudenaz beşiğindeydi ama zor nefes alıyordu. Üzeri tamamen battaniyeyle örtülüydü. Eşimi uyandırmaya çalıştım. Uyanmadı. Bende dış kapı kilitli olduğu için çıkamadım. Yeniden yatağa döndüm. Uyandığımda eşim gitmişti. Ben temizlik yapacaktım. Temizlikten önce kızımı doyurmak için beşiğine gittim. Sağ gözünde çizikler, kafasında şişlik ve yanaklarında morluk vardı. Uyandırmak istedim ancak uyanmayınca öldüğünü fark ettim’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

SEVDİĞİM İÇİN ISIRIYORUM
Eşi Ahmet Kırdak’ın ‘psikolojik rahatsızlığı var’ iddialarını reddeden Hatice Kırdak, ‘Kızımın yüzünde bazen morluklar oluyordu. Sorduğumda ‘beşiğe vurdum’ diye yanıt veriyordu. Bir kere de ısırdığına şahit oldum. Niye ısırdın diye sorduğumda, ‘ben öyle seviyorum’ diye cevap vermişti. Kızımın ayakları içe dönüktü. Doktora götürmek istediğimde bile beni annemi öldürmekle tehdit ederdi’ dedi.
Mahkeme heyeti sanık Ahmet Kırdak’ın tutukluluk halinin devamına, diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz