Bıçakcı: 'Futbol kültürü yetersiz'

Futbol Federasyonu Başkanı Dr.Levent Bıçakcı, yaptıkları çalışmaların yeterince ilgi görmemesini, Türkiye'deki futbol kültürünün istenilen düzeyde olmamasına bağladı.

Levent Bıçakcı, Aktif Beşiktaşlılar Oluşumu tarafından çıkarılan Serencebey gazetesinin son sayısındaki röportajında, çok önemli çalışmalar yapmalarına karşın yeterli ilgi görmediğinin sorulması üzerine, "Türkiye'de ne yazık ki futbol kültürü henüz istenilen düzeye ulaşabilmiş değil. İnsanların futbola bakış açıları, futbolla ilgili beklentileri ve algılamaları popülist yaklaşımlar içeriyor. Temel sorunlar, futbolu yarınlara taşıyacak çözümler, bu alanda atılan adımlar, yapılan çalışmalar bu aşamada maalesef hakettiği değeri bulmuyor. Burada medyamızın yaklaşımını da sorgulamakta yarar görüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bıçakcı, statlardaki küfür ve şiddet olaylarının önlenmesi adına çalışmalarının yoğun bir biçimde sürdüğünü belirterek, "Küfür ve şiddet önemli fakat aşacağımıza inandığımız sorunlar" diye konuştu.

Bıçakcı, hakemlerin güven sorunu yaşadığı ve Türk hakemlerinin ne zaman uluslararası alanda söz sahibi olabileceği biçimindeki bir soru üzerine, "Hakem kararları dünyanın her yerinde tartışılıyor. Ama Türkiye'de daha yoğun, daha yıpratıcı ve daha acımasızca" dedi.