Bıçakcı ve Çelik'in açıklamaları

MERSİN (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yasal durumu ile ilgili yargı sürecinin sonuçlanmasını bekleyeceklerini söyledi.

FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemler için düzenlenen törende basın mensuplarının sorularını cevaplayan TFF Başkanı Levent Bıçakcı, MHK'nın son yapılan yasa değişikliğiyle işbaşına geldiğini hatırlatarak, "Ancak bu FIFA tarafından kabul görmedi. FIFA bütün ülkelerde olduğu gibi MHK'nın bir yan kurul olarak atamayla göreve gelmesini tavsiye ediyor. Bu yazılı talebi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e ilettik. Kendileri bu talebi inceliyor. Bir de yapılan seçimle ilgili açılmış olan bir dava var. Bu dava olumsuz sonuçlandı. Yani MHK seçiminin iptaline karar verildi. Ancak bu yargı tarafından onanmadan yürürlüğe girmez. Onun için şu anda dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay'a ulaşmış bir dosya hakkında fikir beyan etmemiz doğru değildir. Yargı sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz. O sonuçlanınca gerekeni yaparız. Futbol Federasyonu olarak her türlü sonuca hazırız. Hiçbir zaman fazla bir zamanımızı almaz, bu geriye de yürümez. Hiçbir şekilde bugüne kadar yapılan çalışmalara etki etmez. Var olan neticeleri değiştirmez. Ancak ilerisi için bir yaptırımı vardır. Onun da gereğini yaparız" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada seminer ile ilgili bir değerlendirmede bulunan MHK Başkanı Sabri Çelik ise, ligin ikinci yarısının çok daha zor geçeceğini belirterek, "Hata olduğunu biz de kabul ediyoruz. Kamuoyunda güven duygusu uyandıran bir hakem ordusu ile birlikteyiz. İkinci yarıda hakem arkadaşlarımızla çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Zaten ilk yarıda yapılan hakem hatalarını 4 gün boyunca yapacağımız teorik ve pratik çalışmalarla en az seviyeye indirerek, hakemleri liglere hazırlayacağız. Genç hakemlerimize ilk yarıda vermiş olduğumuz şansı ikinci yarıda da vereceğiz" diye konuştu.