Bıçakçılar da el sanatları çarşısı istiyor

Bıçakçılık kültürünün yaygın olduğu Sivas’ta bıçakçı esnafı da el sanatları çarşısı kurulmasını istiyor. Sivas...

Bıçakçılık kültürünün yaygın olduğu Sivas’ta bıçakçı esnafı da el sanatları çarşısı kurulmasını istiyor.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksalı, bağlı bulundukları oda başkanı Harun Koç ile birlikte ziyaret eden bıçakçı esnafı, kentte bir el sanatları çarşısı oluşturulması için destek istediler. Ziyarette bir konuşma yapan Demirciler Esnaf Odası Başkanı Harun Koç, Sivas’ta el sanatları çarşısı kurulması için birlik başkanı Beşir Köksalın yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Kentte el sanatları çarşısı kurulması için taleplerini bir kez daha ifade etmek üzere Köksal’ı ziyaret ettiklerini belirten Koç, "Başkanımızın bu konuda sürekli çalışmalar yapıyor ve konuyu her platformda dile getiriyor. En kısa zamanda bir sonuç alınacağına inanıyorum. Yetkililerimizin de gerekli hassasiyeti göstermelerini ümit ediyorum." dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sesob Başkanı Beşir Köksal da, Sivas’a mutlaka bir el sanatları çarşısının kurulması gerektiğini belirterek, bu konuda çaba sarf ettiğini dile getirdi. Sivas’ta sanayinin yeteri kadar gelişmediğini kaydeden Köksal, "Sivas’ta bir el sanatları çarşısı oluşması ve farklı mesleklerin bir arada burada faaliyet göstermesi ilimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için defalarca ilgili yerlerle görüştük. Ama şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Sivaslılar olarak mutlaka sanata ve kütlere de ağırlık vermek zorundayız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz