Bıçakçılarda Hareketlilik Başladı

Kurban bayramına kısa bir süre kala bıçakçılarda hareketlilik başladı.Sürmene dövme bıçakları İnegöl yetkili bayii Hüseyin...

Kurban bayramına kısa bir süre kala bıçakçılarda hareketlilik başladı.

Sürmene dövme bıçakları İnegöl yetkili bayii Hüseyin Açar, kurban bıçağı alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Açar, "Yanlış bıçak seçimi hem sizi yorar, hem de hayvana eziyet etmenize yol açar. Kurban bıçaklarının fiyatı kalitesine göre 5 ila 60 lira arasında değişirken, türüne göre de 1-3 lira arasında bileniyor. Vatandaşlar bıçak alırken kurbanın eziyet çekmemesi için mutlaka kaliteli bıçak almalı. Bıçakların kaliteli ve keskin olması gerek kurban kesmede gerek et doğramada çok etkili olur. vatandaşlar bıçak alırken ucuzu yerine kalitelisini almalı. Kaliteli bıçak Fransız çeliğinden yapılır. Bu maden işlenmiş bir madendir. Defalarca bilenebilir. Fiyatlara çok fazla dikkat edilmemelidir. Piyasada tezgâhlarda satılan ve oldukça ucuz olan bıçakların ömrü kısa olacağı gibi et doğrarken çeşitli kazalara da sebebiyet verebilir. Birkaç lira ucuz olduğu için tercih edilen bıçaklar kolaylıktan çok zorluk getirir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşların genelde son günü beklemelerinin yanlış olduğunu dile getiren Açar, "Bıçaklarını biletecek olanların son günleri beklemeleri hem bizim işimizi zorlaştırıyor, hem vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bıçaklarını biletecek olan müşterilerimiz bu işi şimdiden yaptırsın. Böylece hem kendileri daha kaliteli bir hizmet almış olurlar, hem de bize kolaylık sağlamış olurlar” diye konuştu.

Bir bıçağın en az 50 yıl ömrü olduğunu ifade eden Açar, "ıçağın, bıçak şeklini alabilmesi için en az 50 defa ustanın elinden geçmesi gerekir. Bir bıçak, çeliğin kesilmesi, bıçak şeklinin verilmesi, ağzının inceltilmesi, çelikleştirilmesi, sıyrılması, parlatılması ve sapının takılması gibi, belli başlı safhalardan geçtikten sonra kullanıma hazır hale geliyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: