Biga Atatürk Anadolu Lisesi'nin Başarısı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen "1. Liselerarası İşletme ve Ekonomi Proje Yarışması"nda dereceye girdi.

99 projenin katıldığı yarışmada, projelerden 6 tanesi sergilenmeye değer bulundu. Biga Atatürk Anadolu Lisesi 10 ve 11. sınıf öğrencileri Mehmet Umut Mutlu, Mustafa Kırtıllı, İlknur Gürşen, Erdem Emir Ülkü adlı öğrencilerin danışman öğretmen Seçkin Görüşük ile birlikte hazırladıkları "aile işletmelerinde verimlilik, aktarım ve süreklilik" konulu proje ilk 6'ya girdi.

Reklam
Reklam

Danışman öğretmen Seçkin Görüşük, projenin amacı ve konusu hakkında bilgi verdi. Görüşük, "Günümüzde aile işletmelerinin yüzde 90'dan fazlasının üçüncü kuşaklara aktarılmadığı bilinmektedir. Bu durumun çeşitli sebepleri olmakla birlikte asıl sorun, işletmelerin kurumsallaşamaması ve bir çok aile işletmesi mensubun tabiri ile duygusallık sendromudur. Ayrıca bir kimsenin beceri, kabiliyet, başarı ve eğitim düzeyi gibi faktörler dikkate alınmaksızın veya işin gerektirdiği niteliklere sahip olmayan kişilerin sadece akrabalık ilişkileri esas alınarak istihdam edilmesi ya da terfi sorunu olarak tanımlanan nepotizm de bu işletmelerin verimlilik ve sürekliliğini etkiliyor" dedi.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve katılım belgesi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: