Biga Devlet Hastanesi'nin Projesi Hazırlandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan yeni hastanenin projesi basına tanıtıldı.Hastane Başhekimi Opr....

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan yeni hastanenin projesi basına tanıtıldı.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Alper Fırat Polat, “TOKİ tarafından yeni yapılacak olan 125 yataklı Biga Devlet Hastanesi için geçen hafta TOKİ’den bir heyet zemin etüdü ve altyapı çalışması için hastanemize gelerek incelemelerde bulundu. İhale aşamasında olan hastane inşaatına 90-120 gün arası zamanda başlanacak. Yeni hastane binamızda 38 adet çift, 76 adet tek kişilik oda, 4 salonlu ameliyathane, 42 adet poliklinik odası, bahçesinde helikopter pisti biyokimya, pataloji, mikrobiyoloji laboratuarlarını da içeren laboratuar ünitesi, MR, tomografi, ultrason, direk grafi birimi, mamografi ünitesi içeren görüntüleme merkezi, 4 ayrı otopark, 16 adet acil izleme yatağı 8+8+2 toplam 18 yataklı yoğun bakım, merkezi ısıtma ve soğutma özelliğine sahip havalandırma sistemi olacak” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise, “Biga’mıza modern bir hastane kazandırmak için çalışmaların sonuna geldik Çok amaçlı hastanemizin temelini en yakın zamanda atacağız. Amacımız hastalarımızı Çanakkale’den dışarı çıkarmadan sağlık ihtiyacına cevap vermek. Hastanemiz Biga’mıza ve bölgeye hayırlı olsun" dedi.

Toplantıya Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan ve hastane idari personeli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz