Biga Tso Seçimleri Şubat Ayına Ertelendi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin önümüzdeki yıl şubat veya mart ayında yapılacağı...

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin önümüzdeki yıl şubat veya mart ayında yapılacağı açıklandı.

Biga TSO Başkanı Tunça Yaşar, kanuna göre bu yıl ekim ve kasım aylarında yapılması gereken oda organ seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili bugüne kadar çeşitli haberler çıktığını, bu konuda yetkili kurum olan Bakanlar Kurulunun konuya açıklık getirerek seçimlerin 2013 yılı Şubat ayında başlayıp mart ayı sona kadar tamamlanması gerektiğine ilişkin karar alarak tarihin artık kesinleştiğini hatırlattı. Oda seçimleri ile ilgili de bir değerlendirme yapan Yaşar, Biga TSO’nun kurulduğu günden bu yana gösterdiği gelişme ve yaptıkları çalışmalarla sadece Biga’da değil, Türkiye çapında da başarılı çalışmalara imza atan bir kurum olduğunu, yapılacak seçimlerin mevcut yapıya zarar vermeden, bu hizmetin daha da ileri götürülmesine vesile olması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Yaşar, “Bildiğiniz gibi Ticaret ve Sanayi Odaları birçok konuda faaliyet göstermekle birlikte özünde birer meslek kuruluşlarıdır. Odanın organlarında görev yapacak ve hizmet verecek arkadaşların mesleklerinde başarıları ve saygınlıkları ile ön plana çıkmış isimler olmasını temenni ediyorum. Ancak ne var ki ilginin yoğun olduğu seçimlerde zaman zaman yaşanan rekabet ve çekişme bu isimlerin taraf olmama adına bu tür görevlerden uzak durmalarına sebep olmaktadır. Elbette oda üyeliğinde iki yılını doldurmuş her üyenin bu görevlere talip olma hakkı vardır. Ancak bu dengenin iyi kurulması gerektiğine inanmaktayım. Burada bu görevlere talip olanların zaman zaman bu uğurda fedakarlık yapmasını de bilmeleri gerektiğini düşünenlerdenim. Seçimler elbette bir rekabetin yaşandığı ortamlardır. Ancak bu rekabette asıl amaç olan kurumun çalışmalarına zarar vermeden ve iş camiasına yakışır bir olgunlukta geçmesi, kurumun olduğu kadar, camiamızın itibarı için de oldukça önemlidir. Ben ve arkadaşlarım seçimin her aşamasında şeffaf bir anlayışla hareket ederek, odamıza ve camiamıza yakışan bir seçimin yapılması için gereken çaba ve fedakarlığı göstermeye hazır olduğumuzu ifade ediyor, şimdiden 2013 yılında yapılacak seçimlerin üyelerimize, camiamıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: