Biga'da Çoklu Düşünüş Teknikleri Ve Hızlı Öğrenme Eğitimi

ÇANAKKALE (A.A) - Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine, çoklu düşünüş teknikleri, hızlı öğrenme ve algılama eğitimi verildi.

ÇANAKKALE (A.A) - Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine, çoklu düşünüş teknikleri, hızlı öğrenme ve algılama eğitimi verildi.

Biga Belediye Kültür Sarayında konuşan Çağın Arge Eğitim Koordinatörü İbrahim Yıldız, çoklu düşünüş teknikleri eğitiminde öğrencilere muhakeme, analiz edebilme kabiliyetleri ve kavrama oranlarının daha da artması amaçlandığını söyledi.

Çalışma hayatı veya eğitim amaçlı paylaşımlarda gelişen ve yenilenen bilgileri daha hızlı daha detaylı edinip gelişen koşullara göre değerlendirip yeni çıkarımlar elde etmenin önemine değinen Yıldız, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bugün kullanılan bilgi öğrenme sistemleri sadece anlatım ön planda olduğu ezberleme gücüne ağırlık veren bir yapılanma içerisindedir. Asıl problem bilginin beyin tarafından hızlıca algılamasıdır. Kurallı düşünce var olduğunu bildiğimiz bilinen durumların değerlendirildiği ortamdır. Mantıklı görünen bir fikri ters mantık gözlüğü ile analiz etmektir. Birden çok bakış açısı ile durum muhakemesi yapabilmeliyiz."

Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: