Biga’da Özgeçmiş Hazırlama Konferansı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Meslek Yüksekokulu tarafından “kariyer gelişimi ve iş hayatına hazırlık” konferansı düzenlendi.Biga Meslek...

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Meslek Yüksekokulu tarafından “kariyer gelişimi ve iş hayatına hazırlık” konferansı düzenlendi.

Biga Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Dönmez Polat tarafından verilen konferans MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Polat, gerçek hayattan iş başvuru tecrübelerini anlatarak, öğrencilerin ilgisini çekmeyi başardı. Doç. Dr. Dilek Dönmez Polat, “Özgeçmiş hazırlama, iş arama sürecinin en önemli aşamalarından biridir. İş görüşmesine çağrılmak, büyük ölçüde etkili bir özgeçmiş yazmaya bağlıdır. Özgeçmiş yazmanın değişmez formülleri yoktur. Özgeçmiş sizi yansıtır. İçerik ve biçim olarak tamamıyla sizin ürününüzdür. Önemli olan birtakım temel prensipleri anlamak ve hazırlayacağınız özgeçmiş yazınızda bu temel prensiplerden yararlanmaktır. Önemli olan sizin beğendiğiniz işyerinin özgeçmişinizi beğenmesi ve sizi görüşmeye çağırmasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

“Özgeçmişiniz işe alınmayı değil, iş görüşmesine kabul edilmenizi sağlar” diye konuşan Polat, CV’deki bilgilerin doğruluğunun ve ön mektup yazmanın öneminden bahsetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: