Biga'dan Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Biga Devlet Hastanesi personeli ve Biga Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına organ bağışı eğitim verildi.

ÇANAKKALE (A.A) - Biga Devlet Hastanesi personeli ve Biga Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına organ bağışı eğitim verildi.

Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Azem Ülkü, hastanedeki eğitimde, organ bağış eksikliğinin ülkedeki en ciddi sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin kronik böbrek yetmezliği hastasından 20 bininin nakil beklediğini ifade eden Ülkü, şöyle konuştu:

"Karaciğer bekleme listesinde 2 bin, kalp 250, pankreas 125 ve korneada 8 bin kişi. Eğer bu hastalar nakil olmazlarsa kısa sürede hayatlarını kaybetme riski taşıyorlar. Özellikle kalp ve karaciğer hastaları. Çünkü bu hastaların başka alternatif tedavisi yok. Böbrek hastaları diyalize bağlı olarak kaliteli olmasa da hayatlarını devam ettirebiliyorlar."

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılındaki hedefini belirlediğini dile getiren Ülke, "Beyin ölümü tespiti yapılan hastaların yüzde 50'sinden organ bağışının yapılmasının sağlanması hedefleniyor. 81 il arasında sadece Çanakkale bu hedefi son 3 yılda tutturmuştur. Çanakkale'de 2004-2012 yılları arasında 89 beyin ölümü tespit edilmiş olup, 34 nakil gerçekleşebilmiştir" dedi.

-Biga'da "Tekno Kadın" eğitimleri başladı-

Biga Belediyesi Bilgi Kültür ve Sanat Evi'nde "Tekno Kadın" eğitimleri yeniden başladı.

İntel-Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile Fütüristler Derneği ortaklığında oluşturulan Tekno Kadın programı eğitimleri Biga Belediyesi Bilgi Evi personeli, aynı zamanda Kent Konseyi Gençlik meclisi temsilcisi Elif Çetin tarafından veriliyor.

Çetin, 14 kadının katıldı eğitimin haftada 3 gün ikişer saat olarak ücretsiz olarak verildiğini belirterek, "Tekno Kadın Programı, kendini geliştirmek isteyen her yaş ve meslekten kadının teknolojiyle yakınlaşmasını, teknolojiyi günlük hayatında daha iyi kullanır hale gelerek ekonomiye etkin katılımlarını sağlamayı hedeflemektedir" dedi.

Reklam
Reklam

-Biga'da avcılık kursu başladı-

Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğinde avcılık kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ramazan Tasar, 30 kişinin katıldığı kursun 10 gün süreceğini ifade ederek, kursiyerlerin, kurs sonunda avcı belgesi alacağını bildirdi.

Tasar, belgesi olmayan avcıların av sezonunda mağdur olmamaları, ceza almamaları amacıyla açtıkları kursta, daha bilinçli ve doğaya saygılı avcılar yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Muhabir: Serten Akkaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: