Biga’ya 3 Yeni Fakülte Kuruluyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Biga’ya 3 yeni fakülte kurulmasını kabul etti. Oy birliğiyle...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Biga’ya 3 yeni fakülte kurulmasını kabul etti. Oy birliğiyle alınan karar Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderildi. YÖK'ün onaylaması halinde Biga’daki fakülte sayısı 4’e çıkacak.

ÇOMÜ Senatosu’nun kararına göre, Biga’ya Veteriner Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve İşletme Fakültesi kurulması öngörülüyor. Biga’da halen Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ve 2 yıllık Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Bu okullardaki öğrenci sayısı ise 6 bine yaklaşıyor. Henüz öğrenci kabul etmeyen BUBYO ile yeni fakülteler de devreye girince, ilçede 5 yıl içinde en az 10 bin öğrenci olması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biga’nın üniversiteye önem verdiğini belirterek, “Biga ve Bigalılar başından beri üniversitesine destek vermeye çalışıyor. Ağaköy Yerleşkemizde şu an bir fakülte ve bir de yüksekokul var. Meslek yüksekokulumuzu da bu kampusa taşıdığımız zaman yerleşkemizin öğrenci sayısı 10 bine yaklaşacak. Senatonun 3 yeni fakülte teklifinin kabul edilmesi halinde ise Ağaköy’de 4 fakülte, bir yüksekokul, bir de meslek yüksekokulu olacak. Böylece Biga’daki öğrencilerimiz üniversite ortamını daha rahat soluyabilecek. Büyüme bu bölgedeki eğitim-öğretim yatırımlarına da yansıyacak. Şimdiden yerleşke modern bir kütüphaneye kavuşmak üzere. 50 bin cilt kitaplık bir kütüphanenin inşaatı tam hız devam ediyor. BUBYO’nun inşaatına da başlanmak üzere. Yerleşkede bir adet kapalı spor salonu da öğrencilerimize ve personele hizmet veriyor. Açık spor alanları da mevcut. Bu altyapıya bir de lojmanları ekleyebilirsek yerleşke iyice canlanmış olacak. Bu yıl binaların dış cephe ve ısı-ses yalıtımlarına yatırım yapıldı. Yerleşke önündeki üst geçit ve bağlantı yolları, ışıklandırılması vs. de tamamlandı. Bilgisayar laboratuvarı yolda, en kısa sürede kurulacak. Çevre düzenlemeleri büyük oranda tamamlandı. Geçen yıla kadar en önemli eksikler arasında sayılan bankamatikler de geldi” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin barınma meselesinin büyük ölçüde çözüldüğünü söyleyen Laçiner, “Yerleşke çevresinde Kredi Yurtlar ve özel teşebbüsün binaları da yükseliyor. Önümüzdeki yıl Ağaköy’deki yurt kapasitesi bini aşacak. Elbette bu da yetmeyecek, yeni yatırımlar gerekecektir. Yeni 3 fakülte bölgenin ihtiyaçları düşünülerek tespit edildi. İşletme Fakültesi BİİBF’ye destek olacak, onunla birlikte büyüyecektir. Veteriner Fakültesi ise yörenin en önemli ihtiyaçlarından olan veterinerleri yetiştirecektir. Teknoloji Fakültesi’nde de Biga ve çevresinin vasıflı iş gücü ortaya çıkacaktır. Bu fakülteler sayesinde Ağaköy Yerleşkesi merkezdeki Terzioğlu Kampusu gibi devasa bir üniversite alanına dönüşmüş olacak. Elbette yeni fakülte kurmanın çok büyük zorlukları var. Biz bunu hem üniversitemizi geliştirmek için, hem de Biga’ya desteğimizi arttırabilmek için seve seve yükleneceğiz. Biga tarihi geçmişi ve bölgenin en üretken yeri olması özellikleriyle çok daha güzelini ve iyisini hakkediyor. Ayrıca yeni fakülteler sayesinde Ağaköy’de yaşanan pek çok eksiklik de aşılmış olacaktır. Alınan kararın uygulanmasında ve Biga’nın üniversiteye yardımcı olmaya devam edeceği konusunda ise hiçbir şüphe yoktur. Biga ÇOMÜ’yü hiç yalnız bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: