BİGDER "İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu" Uyarısı

Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BİGDER) Başkanı Mesut Toraman, yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, iş güvenliği uzmanı ve

Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BİGDER) Başkanı Mesut Toraman, yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurmayan iş verenlere ağır yükümlülükler getirdiğini bildirdi.

Toraman, yazılı açıklamasında, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverenlere verilecek cezaların 5'e katlandığını belirtti.

30 Haziran 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgi veren Toraman, uzman veya hekim çalıştırmayan iş yerlerine, her ay ve her biri için ayrı ayrı 5 bin TL, sağlık taraması yaptırmadığı her bir çalışan için 2 bin TL ceza uygulanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Toraman, risk değerlendirmesi yaptırmayan işverene 3 bin TL, ayrıca risk değerlendirmesi yaptırmadığı her bir ay için 4 bin 500 TL ceza verileceğini kaydetti.

Toraman, "Yeni yasa ile birlikte belgeleri geçersiz olan 4 bine yakın uzmanın belgeleri geçerli hale getirilmiştir. Ayrıca uzman sayısı artmış, denetimler sıkılaştırılmış ve iş yeri kapatma cezaları da uygulanmaya başlamıştır" dedi.

İş yeri hemşireliğinin yeni kanunla geri gelmesini olumlu olduğunu ifade eden Toraman, yasada yeni bir tanım olan 'Sağlık Güvenlik Destek Elemanı'nın ise asli görevinin yanında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda özel olarak görevlendirilmiş uygun donanım ve yeterli eğitime sahip kişiler olacağını kaydetti.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz