BİK Genel Müdürü Atalay: Biz 'öcü' Değiliz, Devletin Gülen Yüzüyüz

Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Mehmet Atalay, gazetelerin kurumu 'öcü' olarak görmemesi gerektiğini, devletin gülen...

Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Mehmet Atalay, gazetelerin kurumu 'öcü' olarak görmemesi gerektiğini, devletin gülen yüzü olabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Hatay’da yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ile bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay daha güçlü bir basın oluşturabilmek adına çalıştıklarını bu kapsamda getirilen kriterler sayesinde devleti hortumlayan naylon gazetelerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi.

Gazetelere getirilen kriterler sayesinde özellikle Anadolu’da yayın hayatını sürdüren yerel medyanın zorlandığı noktaların olabileceğinin de altını çizen Atalay, “Bizleri 'özü' gibi görmeyin. Gerçek gazetecilik yapanlarla bir kişinin hazırladığı gazeteyi çıkaranların birbirinden ayırt edilmesi gerekiyor. Biz burada devreye giriyoruz. Konulan kriterlerin tamamını yerine getiren güçlü gazetelerin yanında künyesinde var olan kişilere rağmen sadece bir kişinin hazırlayıp satışa sunduğu gazetelerde var. Bu tür naylon gazeteler devleti hortumlayan gazeteler. Biz diyoruz ki kriterlere uyun, daha güçlü bir hale gelin. Basın İlan Kurumu ihale ilanlarının dışında gazetelere reklam pastasında da yardımcı olma yolunda.” dedi.

Reklam
Reklam

BİK Hatay Şubesi'nin açılmasıyla Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da yayın hayatını sürdüren 15 günlük gazetenin birleşme sürecine girerek daha da güçlenebileceği bilgisini de veren Atalay, yerel gazetelerin İmtiyaz sahiplerine şu sözlerle seslendi: "Basın İlan Kurumu olarak biz sizlere 'birleşin' ya da 'birleşmeyin' diye baskı kuramayız. Ancak şunu açıkça ifade etmek gerekir ki Hatay gibi bir ildeki yerel yayın yapan gazeteler, şubelerimizin olduğu illere oranla çok çok gerilerde yayın hayatını sürdürüyor. Buradaki amacımız sizlerin gazetelerinin daha da güçlü, objektif olarak yayın hayatlarına devam etmelerini sağlamak. Bu doğrultuda geçiş süreci içerisindesiniz ve Hatay’da güçlü bir yerel basın olmaması için hiçbir neden tok. Basın İlan Kurumu Hatay Şubemiz her konuda sizlere destek oluyor, olmaya devam edecek.”

Mehmet Atalay, konuşmasının ardından Antakya’da günlük olarak yayınlanan ve resmi ilan alan 15 gazetenin imtiyaz sahiplerinin görüşlerini aldı.

Toplantıya BİK genel merkez denetmenleri, BİK Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve gazeteciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: