Bikiniye reklam alınır mı?

QR kodlarının kullanımına ilginç bir örnek de İngiltere’den geldi.

Geçtiğimiz günlerde sizlere QR kodlarıyla yapılan bir sanat projesini paylaşmıştık. Yiying Lu adlı sanatçı tarafından hazırlanan proje, ünlü kişilerin portlerini QR kodlarıyla birleştirerek sanat ve teknolojiyi bir araya getiriyordu.

Plaj Voleybolcuları Shauna Mullin (26) ve Zara Dampney (24), oyun esnasında en çok dikkat çeken bölgelerden birine QR kodundan bir reklam almış. Bikini altının arka kısmında bulunan QR kodu, bir akıllı telefonla fotoğraflandığında kullanıcı otomatik olarak bir internet sitesine yönlendiriliyor. Böylece reklam amacına ulaşmış oluyor.

Reklam
Reklam

Voleybolcular, oyunlar esnasında en çok bikinilerinin arkası dikkat çektiği için bu bölgeye reklam almayı tercih etmiş. Ayrıca bu bölgeyi fotoğraflayanların sayısı da hiç az değilmiş. Bu sayede reklamın çok ilgi göreceğini düşünen sponsor firma oldukça iyi bir para ödemiş. Bu rakamın 10.000 Doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Dünya sıralamasında 26. sırada bulunan ve şu sıralar 2012 Londra Olimpiyatları’na hazırlanan Dampney ve Mullin bu projeleriyle spor, teknoloji ve cinselliği bir araya getiriyor.

[

](http://www.scroll.com.tr/44581/bikiniye-reklam-alinir-mi/2/)