Bila: Kılıçdaroğlu, MHP’yi eleştirip ‘biz arkadaşlarımızı satmıyoruz’ dedi

Milliyet Yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede geçen konuşmayı CNN...

Milliyet Yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede geçen konuşmayı CNN Türk’te açıkladı. Yemin krizini değerlendiren programa telefonla bağlanan Bila, Kılıçdoğlu’nun MHP’nin Meclis’e katılıp yemin etmesini eleştirdiğini belirterek, “Biz arkadaşlarımızı satmıyoruz” dediğini kaydetti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün yaptığı görüşmenin detaylarını aktaran Fikret Bila, “Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasının biraz yanlış aksettirildiğini söyledi. Yani ‘tutuklu milletvekilleri gelip yemin edinceye kadar yemin etmeyeceğiz’ demedim. Yemin etme yolu açılıncaya kadar dedim. İkisi arasında fark var.’ dedi. Bunun anlamını da ‘böyle saçma bir uygulama olamaz, bunu düzeltmek lazım’ türü bir açıklama gelirse sayın başbakandan yemin etmek için yeterli olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, sayın başbakandan bir söz beklediğini ifade etti. Biz sayın başbakana da bu sözü verip vermeyeceğini sorduk. O da ‘önce CHP’nin bir teklifini görelim’ cevabını verdi. CHP’nin bir teklif verip vermeyeceğini de sayın Kılıçdaroğlu’na yönelttim. Çünkü yemin eden tek milletvekili CHP’nin. O da Oktay Ekşi. ‘Oktay Ekşi bir kanun teklifi verecektir yarın öbürgün. Arkadaşlar bir kanun teklifi hazırlıyorlar.’ dedi. Dolayısıyla CHP’nin bir teklifinin olacağını öğrenmiş olduk. Sayın başbakan da o teklifi değerlendireceğini ifade etti.” diye konuştu.
Bila, “MHP’nin tavrıyla ilgili neler söyledi?” şeklindeki soruyu, “Bir de MHP’nin tavrıyla ilgili sayın Kılıçdaroğlu’na bir soru yöneltildi. MHP’ye dönük biraz ağır sayılabilecek bir ifade kullandı. ‘Biz arkadaşlarımızı satmıyoruz’ diyebilirim şeklinde bir cevap vererek MHP’ye bir sitem gönderdi.” şeklinde cevapladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz