Bild gazetesinin mektupları kabul edilmedi

ANTALYA (İHA) - Antalya'da, cinsel taciz suçlamasıyla cezaevinde tutuklu bulunan 17 yaşındaki Alman Marco W.'nin serbest bırakılması için Almanların başlattığı bazı çalışmalar sürüyor.

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild'in başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 18 bin 900 mektup kargo ile Antalya Adliyesi'ne getirildi. Koliler halinde adliyeye alınan mektuplar kabul edilmeyince kargo çalışanları tarafından yeniden dışarı çıkarılarak geri götürüldü.

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild'in, Antalya'da tatil yaparken 13 yaşındaki İngiliz C.L.M'ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Antalya Cezaevi'nde tutuklu bulunan 17 yaşındaki Alman Marco W. için başlattığı mektup kampanyası devam ediyor. Gazete okurları tarafından 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Abdullah Yıldız'a sunulmak üzere Marco'nun serbest bırakılması için gönderilen 18 bin 900 adet mektup kargo ekibi tarafından 10 koli ile Antalya Adliyesi'ne getirildi. Kargo aracından indirilerek ekipler tarafından adliyeye alınan kargolar 15 dakika sonra yeniden dışarı çıkarıldı. Kabul edilmeme sebebi açıklanmayan 18 bin 900 mektup yeniden kargo aracına alınarak geri gönderildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bild Gazetesi Türkiye temsilcisi Hamdi Gökbulut, "Almanya'da başlatılan kampanya ile gazetemize ulaşan 18 bin 900 mektubu kargo ile buraya getirdik. Mektupların içerisinde 17 yaşında bir öğrencinin yaşadığı durumun göz önüne alınarak bir an önce karar verilmesinin beklendiği ve 6 kez ertelenen duruşmada artık Marco'nun tahliye edilmesi gerektiği şeklinde yazılar var. Mektupların neden kabul edilmediğini bilmiyorum" dedi.