Bildiklerinizi unutturacak 14 gerçek

Yıllardır bilimsel gerçek diye ağızdan ağza dolaşan bilgilerin çoğu asılsız birer efsane!

Yıllardır bilimsel gerçek diye ağızdan ağza dolaşan bilgilerin çoğu asılsız birer efsane! Annenizin küçükken sizi boş yere korkuttuğunu, yok yere beslenme alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizi fark edeceksiniz…

1. Yaşlanmanın sadece kadınların üreme fonksiyonlarını etkilediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Erkekler yaşamları boyunca üretken kalsalar da, üreme kaliteleri yaşlandıkça düşüyor.


2. Beynimizin sadece %10'unu kullandığımız söylentileri doğru değil! Beynin tamamını aynı anda kullanmasak da %10'dan çok daha fazlasını kullandığımız bir gerçek.

Reklam
Reklam

3. Yuttuğunuz bir sakızın sindiriminin 7 sene sürdüğü asılsız bir şehir efsanesi. Çocukken yutulan minik oyuncaklar gibi, sakız da girdiği gibi vücudumuzdan dışarı atılıyor.


4. Soğuk bir duş, libidonun düşmesine sebep olmuyor. Soğuk su vücudunuzda kısa süreli bir şok etkisi yaratabilir ama daha fazlasını değil..


5. Parmaklarınızı çıtlatmak arkadaşlarınızı rahatsız edebilir ama parmaklarınızda kireçlenmeye sebep olmaz.


6. Aile büyüklerinin küçükken size söylediğinin aksine, gözlerinizi şaşı yaparsanız gözleriniz şaşı kalabilir diye bir şey yok.


7. Diş plağını bir sağlık uzmanı tarafından temizletmek, dişlerin güçsüzleşmesine yol açmadığı gibi güçlenmesine katkıda bulunuyor.


8. Sevimli tavşan Bugs Bunny gibi havuç yemek, dişlerinizin güçlenmesine etki etmiyor.


9. Saçınızı kestirince saçınız daha çabuk uzamıyor. Size öyle gibi gelse de saçın uzama hızı bir insanda hiç değişmiyor.


10. Hıçkırığı geçirmek için tarih boyunca yapılması söylenen birçok yöntem olduğu doğru. Ancak korkutarak birinin hıçkırığını geçirebileceğiniz doğru değil!

Reklam
Reklam

11. Saat 20:00'den sonra yemek yememek kilo vermeye sebep olmuyor! Metabolizmanız bu saatten sonra yediklerinizi de aynı hızla sindirme becerisine sahip.


12. Bir bebeğin cinsiyetini, hamile bir kadının şişmiş karnının ne kadar yüksekte veya alçakta olduğuna bakarak tahmin etmek mümkün değil!


13. Loş ışıkta kitap okumak, gözlerinizin bozulmasına sebep olmuyor! Işığın azaldığı durumlarda gözleriniz koni hücreleri yerine çubuk hücrelerini kullanmaya başlıyor ve kitap okumak sadece biraz zorlaşıyor...


14. Sağlıklı bronzlaşma diye bir şey yok! Solarium merkezlerinde kullanılan UVA ışınları da, güneşten gelen UVB ışınları da zararlı...