"Bildirim konusunda umutluyum"

LONDRA (İHA) - İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Clare Short, Irak'ın Birleşmiş Milletler'e (BM) sunduğu silah bildiriminin, sorunun barışçı bir yolla çözülmesi konusunda kendisini umutlandırdığını söyledi.

BBC Radyosu'na konuşan Short, Güvenlik Konseyi'nin ittifakla karar alması, denetçilerin Bağdat'a dönmesi, Irak rejiminin işbirliği yapması ve nihayet silah bildiriminin Bağdat yönetimi tarafından BM'ye sunulması gibi gelişmelere dikkat çekerek, "Bütün bunlar korkunç bir savaş olmadan çözüm için bir yol bulunacağı konusunda beni ümitlendiriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Daha önce Irak'a savaş açılması halinde hükümetteki görevini bırakabileceği uyarısında da bulunan Short'un bu beyanlarının, İngiliz Dışişleri Bakanı Jack Straw'ın sözleriyle ters düştüğüne dikkat çekildi.

Straw, daha önce yaptığı açıklamada, Irak liderinin geçmişte aldatmaya dönük tutumlarının şu an için de endişe kaynağı teşkil ettiğini söylemiş ve, "Saddam Hüseyin sadece bir konu üzerinde tutarlı olmuştur o da yalan söylemek" ifadesini kullanmıştı.