Bilecik Belediyesi Köpek Barınakları

BİLECİK(İHA) Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlisi Veteriner Hekim Nedret Avcı, birim çalışmaları ve köpek...

BİLECİK(İHA) Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlisi Veteriner Hekim Nedret Avcı, birim çalışmaları ve köpek barınakları hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye hizmetleri kapsamında kedi ve köpekleri kayıt altına alma çalışmasının başladığını dile getiren Nedret Avcı, kayıt altına aldıkları hayvanlara kayıt numarası ve tasma takarak onlara birer kimlik kazandırdıklarını belirtti. Bu çalışma sayesinde herhangi bir kayıp anında bu hayvanlara ulaşımın daha kolay olduğunu söyleyen Avcı "Bunun bir diğer amacı, herhangi bir salgın hastalıkta sahiplerine ulaşarak tedavilerini en kısa zamanda yapmaktır.Kayıt altına alınan hayvanların gerekli aşılarını ücretsiz yapıyoruz. Yine kayıt altına alınan bu hayvanların yavruları da aynı şekilde kayıt altına alınıyor. Herhangi bir şikayet üzerine hayvanını kayıt altına almayanlar için cezai işlem uygulanmaktır" diye belirtti.

Reklam
Reklam

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki köpek ve kedi barınağında sahipsiz hayvanlara olduğu gibi sahipli hayvanların da yararlanmasını sağladıklarını belirten Avcı, barınak hakkında şu bilgileri verdi:

''Barınağımızda ameliyathanemiz, aşı ve muayene odası, gözlem bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, kedi barınakları bulunmaktadır. Burada çalışan veteriner hekim ve bakım personelimiz bulunmaktadır. Barınağımızda, kısırlaştırma ameliyatları, kırık ve çıkık iyileştirmeleri ile diğer hastalıkları tedavi ediyoruz. Vatandaşlarımız barınaktan istediği biçimde faydalanabilmektedir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bakamadıkları köpek ve kedileri barınağımıza teslim etmeleridir. Burada bu hayvanların bütün ihtiyaçları en iyi biçimde karşılanıyor. Bu hayvanların sokağa bırakılmaları halinde hem vatandaşların rahatsızlığı söz konusu oluyor hem de trafik kazalarında ölümleri ile aç ve susuz kalmaları sorunu meydana geliyor. Vatandaşların bu konularda duyarlı olmalarını istiyoruz. Ayrıca barınağımızdaki hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza da bu hayvanları ücretsiz olarak veriyoruz. Sokaktaki bütün hayvanların kuduz aşıları yapıldığı için vatandaşlarımızın herhangi bir korku veya paniğe kapılmamasını öneriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın sokak hayvanları için evlerinin önlerine biraz su ve ekmek kırıntılarını çevreye zarar vermeyecek biçimde koymalarında fayda görüyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: