Bilecik Belediyesi Ön Ödemeli Kartlı Sayaç Sistemi

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilen ''Ön Ödemeli Kartlı Sayaç Sistemi'' sayesinde su ücretlerinde yüzde 15 indirimin yapılacağı bildirildi.

Bilecik Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilen "Ön Ödemeli Kartlı Sayaç Sistemi" sayesinde su ücretlerinde yüzde 15 indirimin yapılacağı bildirildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sistemin vatandaşlara büyük faydalar sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti: "Ön ödemeli su sayaçları sistemi etkin kaynak kullanımı, su tasarrufu, tahsilat kolaylığı, etkin denetim, insan kaynaklı hataların en aza indirilmesi, tahakkuk ile tahsilat arasındaki kaybın ortadan kalkması, ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarının sonlandırılması, zaman, personel, makine, teçhizat, kırtasiye, tasarrufun sağlanması nedeniyle büyük faydalar sağlayacak. Bu nedenle Bilecik Belediyesi ve abonelere büyük fayda sağlayacak bu sistemi önemsiyoruz ve vatandaşların bu sisteme geçmelerini yararlı buluyoruz. Bu sistemden, bundan sonra abonelik işlemleri yapılacak tüm yeni su aboneleri, sayacı arızalı ve değiştirilmesi gereken aboneler, kendi isteği ile ön ödemeli sayaca geçmek isteyen eski aboneler, resmi daire aboneleri, ortak su kullanım aboneleri, oteller, pansiyonlar, apart daire aboneleri geçebilecek. Ayrıca sistemi teşvik etmek amacıyla abonelerden depozito ücreti alınmayacak." Bilecik Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile su aboneliklerinin, ön ödemeli elektronik kartlı su sayaç sistemine geçişi için 9 Temmuz'da Bilecik Belediye Başkanlığı Encümen Salonu'nda ihale yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: