Bilecik Belediyesi'nde sertifika töreni -Eğitim kursunu tamamlayan 60 kişiye sertifikaları verildi

Bilecik Belediyesi ile KOSGEB ve İŞKUR arasında uygulamaya konulan proje kapsamında eğitim kursunu tamamlayan 60 kişiye sertifikaları verildi.

Bilecik Belediyesi ile KOSGEB ve İŞKUR arasında uygulamaya konulan proje kapsamında eğitim kursunu tamamlayan 60 kişiye sertifikaları verildi.

Bilecik Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Başkan Selim Yağcı, göreve geldiklerinden bu yana halkın ihtiyaç duyduğu her alanda çalışma yaptıklarını kaydetti.

Bu kapsamda belediyenin imkanlarını adeta seferber ettiklerini bildiren Yağcı, şöyle konuştu:

"Bunlardan biri de uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verilmesidir. Düzenlediğimiz 3 kursa katılan 196 kişi sertifika almayı hak kazandı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 300 kişinin KOSGEB'n yeni girişimcilik hibelerinden yararlanmaları planlanıyor. Belediyemiz İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde kursa katılanlara 1 Nisan'a kadar günlük 15 lira ödedi. 1 Nisan'dan sonra ise bu ücret 20 liraya çıktı. Bugüne kadar KOSGEB'den katılım belgesi alan 5 kursiyerimiz söz konusu destekten faydalandı ve iş yerlerini açtı. Nisan sonuna kadar yaklaşık 10 kursiyerimiz daha iş yeri açacak."

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından kursa katılan 60 kişiye sertifikaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: