Bilecik Belediyesi'nden Mukabele

BİLECİK (AA) - Ramazan ayı nedeniyle Bilecik Belediyesi tarafından mahalle konaklarında gerçekleştirilen mukabele programı sona erdi.

Ramazan ayı nedeniyle Bilecik Belediyesi tarafından mahalle konaklarında gerçekleştirilen mukabele programı sona erdi. Yağcı, eşi Fatma Yağcı ile birlikte kent merkezindeki 6 mahalle konağında gerçekleştirilen ramazan mukabelelerine katılan bayanları ziyaretinde yaklaşan Ramazan Bayramı'nın, dünyada bayram havasında, huzurun, savaşın ve ölümlerin olmadığı bir bayram olması dileğinde bulundu. Yağcı, mahalle konakları gibi mekanlarda ibadetlerin yapılmasının kendilerini son derece mutlu ve memnun ettiğini söyledi. Mahalle konaklarında Kur'an-ı Kerim mukabelelerinin olması mutluluklarına mutluluk, huzurlarına huzur ve bereket kattığını ifade eden Yağcı, şunları kaydetti: "Müslüman alemi olarak zor, sıkıntılı ve üzüntülü bir dönem geçiriyoruz. Dünyanın dört bir yanında, İslam coğrafyasının olduğu yerlerde, Müslüman kardeşlerimiz maalesef zulüm altındalar. Haksızlık ve hakaretlere uğruyorlar. Çoluk ve çocuklarının can güvenliği yok, her gün onlarca, yüzlerce ölü ve yaralı haberi alıyoruz. İşte bizlerin buradaki huzurun ve rahatın sadakası ve zekatı anlamında, sizlerden buradaki mukabelelerde onlar için dua etmenizi istiyoruz. Cenab-ı Allah onları bu zulüm ve katliamlardan kurtarsın. Başta Filistin ve Gazze olmak üzere, birçok Müslüman coğrafyasında insanlık dışı uygulamalar oluyor. Bizler birlik ve beraberlik içinde kardeşçe ve hoşgörü içinde olmadığımız sürece düşmanlarımız bizlerin arasına tefrika ve düşmanlık tohumları eker. Onun için her zaman birbirimizi sevmeliyiz. Sevgi, tükenmez sermayemizdir. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir güç bizleri zor durumlara sokamaz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: