Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Tekelioğlu:"Değerler Eğitimine Önem Vermeliyiz"

BİLECİK (AA) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, değerler eğitimine önem verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, değerler eğitimine önem verilmesi gerektiğini bildirdi. Tekelioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, değerler eğitiminin öğrencilere kazandırılması için belediyeler başta olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşları katkı sağlamaya davet etti. Öğrencilere kuru bilgiler öğretmenin yetmeyeceğini, öğrendiklerini davranış haline getirmenin ve uygulamanın önemine vurgu yapan Tekelioğlu, şunları kaydetti: "Gençlerimizin kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar sağlayan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu vatandaşlar olarak yetiştirmek istiyorsak değerler eğitimine önem vermeliyiz. Öğrencilerimize kuru bilgiler öğretmek yetmez, öğrendiklerini davranış haline getirmek, uygulamak önemli. Biz sevgi, sorumluluk, saygı, hoşgörü, duyarlılık, özgüven, empati, adil olma, cesaret, liderlik, nazik olma, dostluk, yardımlaşma değerlerini gençlerimizin kalplerine yerleştirdiğimiz zaman her türlü engeli aşmış olacağız. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi öğrencilerinden başlamak üzere tüm öğrencilerimize kazandırılmak için okullarımızda uygulanması istenen değerlerin genelgede kalmayıp, uygulanmasını ve çocuklarımıza benimsetilmesi ve yaşam tarzının oluşturulması çok önemli. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren başta adalet, sorumluluk, sevgi, hoşgörü, özgüven, saygı, doğruluk değerlerinin kazandırılması için şimdiden hazırlığın yapılması gerekmektedir." Değerlerin kazandırılması için araç, gereç ve kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda belediyelere büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Tekelioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Belediyelerimiz, imkanları ölçüsünde eğitime katkı sağlamaktadırlar. Bu katkılarının geleceğimize yön verecek yavrularımızın vatanına, milletine, topluma yaralı gençler olarak yetişmesine katkı sağlamak için daha da artırmaları gerekmektedir. Kurtuluş günlerinde, yılbaşı kutlamalarında, festivallerde on binlerce lirayı harcama cesaretini gösteren, havai fişeklerle ve bir gecelik hatta bir-iki saatlik konserlerle on binlerce lirayı harcayan kurum ve kuruluşların eğitim konusunda daha hassas olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin milli, manevi ve evrensel değerlerinin hayata geçirilmesini ve toplum dayanışma ve bütünleşmeye katkı sağlamak, temel insani değer ve erdemleri kazandırmak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak, öğrencilerin kendisine, ailesine ve topluma karşı sorumluluk duyabilen, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak fertler olarak yetişmesini istiyorsak, değerler eğitimine gereken önemi vermemiz, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında belediyelerimizin de katkıları ile öğrencilerimize adalet, sorumluluk, saygı, güven ve hoşgörü kavramlarını benimsetmemiz gerekir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: