Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nden Trafikte Huzur Ve Güven Tedbirleri

BİLECİK (AA) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü, Yaklaşan Kurban Bayramı'nı vatandaşın huzur ve güven içerisinde geçirmesi için çeşitli önlemler aldı.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü, Yaklaşan Kurban Bayramı'nı vatandaşın huzur ve güven içerisinde geçirmesi için çeşitli önlemler aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme sürelerinin azlığı, şerit ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği, söz konusu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verileceği, radarlı hız tespit ekiplerinin, başta bölünmüş karayolları olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı yer ve yol kesimlerinde denetimlerinin sürdüreceği, ihlalde bulunan araçların tescil plakasına göre cezai işlem uygulanmak suretiyle denetim gerçekleştirileceği kaydedildi. İstatistiki çalışmalara göre tayin edilmiş hız limitlerine uyulmasıyla meydana gelen kazaların yüzde 40'ı belirtilen açıklamada, bu kazalarda emniyet kemeri uygulaması sayesinde ölüm oranlarının yüzde 50 oranında azaltılacağı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin, takografları, şoförünün alkol durumu, araç, sürücü ve yetki belgeleri, fazla yolcu durumları titizlikle kontrol edilecek arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlem yapılacaktır. Genel hizmet branşlı polisler, bayram tatili süresince trafik kural ihlallerine karşı daha hassas olacak, ihlallerle ilgili olarak gerekli tespit tutanağı düzenleyecek ve trafik ekiplerine teslim edileceklerdir. Denetimlerde, ışık donanımına dikkat edilecek ve bilhassa gece seyreden araç sürücülerinin sis farlarını amacı dışında kullanan sürücüler hakkında durdurmak suretiyle ya da tescil plakasına trafik idari para cezası işlemi uygulanacaktır." İl merkezi ile diğer iller ve ilçelerle bağlantısı olan karayollarında seyreden sürücülerin cep telefonuyla konuştuğunun tespit edilmesiyle sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmadıklarının tespiti halinde tescil plakasına trafik idari para cezası işleminin uygulanacağı bildirildi. Açıklamada, trafik denetim hizmetlerinde görevli personelin bir kısmı sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirileceği, görevli sivil personel tarafından kazaların neden ve sonuçlarında etkin olan hatalı solama, yakın takip, sürücülerin, araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama gibi kural ihlalleri yaptığının tespit edilmesi halinde tescil plakasına cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: