Bilecik Genel Meclisi Başkanı Çelik: "KÖYDES 2012 Faaliyetleri Çerçevesinde Yürütülentüm Çalışmalar, 2013 Yılında Da Devam Ediyor"

Bilecik Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, KÖYDES'in 2012 faaliyetleri çerçevesinde yürütülen tüm çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğini bildirdi.

Bilecik Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, KÖYDES'in 2012 faaliyetleri çerçevesinde yürütülen tüm çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğini bildirdi.

Çelik, Bilecik Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda köy ve belde muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda, 2013 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlattı.

2013 yılında KÖYDES Projesi kapsamında henüz ödenek aktarılmadığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"2005-2012 yılları arasında Bilecik'e, Yüksek Planlama Kurulu tarafından KÖYDES Projesi adı altında toplam, 45 milyon 577 bin 831 lira ödenek sağlandı. KÖYDES 2012 faaliyetleri çerçevesinde yürütülen tüm çalışmalar, 2013 yılında da devam ediyor. Şu an içinde bulunduğumuz İl Özel İdare Binası'nın bulunduğu 40 dönümlük arazinin şehrin ortası olarak belirlendi. Dolayısıyla bu bölgede, iş makinelerinin trafiği aksatması ve birtakım hizmetlerin yürütülmesi zorlaştı. Küçük Sanayi Bölgesi'nin arkasında bulunan PTT'nin 4 dönümlük arsası ve Telekom'un eski ambar binasının bulunduğu 15 dönümlük araziyi İl Özel İdaresi olarak satın aldık. Bu, 20 dönümlük alan içerisine yeni İl Özel İdare Binası'nı ve iş makineleri için park alanını yapmayı planlıyoruz. Şehir merkezi içinde kalan 40 dönümlük bu alanı ise İl Özel İdaresi'ne gelir kaynağı olacak şekilde büyük bir alışveriş merkezi, bir çekim merkezi yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Bayındırlık Müdürlüğü'nün incelemelerine göre Vali Konağı ve bitişiğindeki eski binaya, 'Oturulamaz' raporu verilmiştir. Yeni yapılacak Vali Konağı'nın tamamlanmasının ardından, önümüzdeki yıllarda, eski binanın olduğu yere büyük bir alışveriş merkezi ve ofis binaları inşa etmeyi planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut Tankulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: