Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu'nda İngilizce Kursu

Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu öğrencileri yabancı uyruklu eğitimciler eşliğinde İngilizce öğreniyor.

Bilecik Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu öğrencileri yabancı uyruklu eğitimciler eşliğinde İngilizce öğreniyor.

Bilecik Özel Sevgi Çiçeği Okulu Müdürü Veli Arısoy, öğrencilerin Şubat tatilinde daha verimli geçirebilmek için farklı bir yöntemle İngilizce kursu düzenlediklerini belirtti.

Öğrencilere, yabancı uyruklu eğitimciler sayesinde İngilizceyi sevdirmeyi hedeflediklerini anlatan Arısoy, "Eğitimde inovasyon" olarak adlandırdığı yöntem sayesinde öğrencilerin İngilizce'yi daha çok sevdiğini bildirdi.

Arısoy, şöyle konuştu: "Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu olarak, Şubat tatilinin 5 gününü öğrencilerimize ayırdık. Gerek kendi bünyemizdeki Türk ve Azeri öğretmenlerimiz, gerekse ABD, Gana, Nijerya'dan 5 öğretmen arkadaşımız 1. kademe tabir ettiğimiz 1. 2. 3. 4. sınıfı öğrencilerimize İngilizce kursu veriyorlar. Derse giren öğretmenlerimiz kesinlikle Türkçe konuşmuyorlar ve öğrencilerimiz de bu kurala uyuyor. Bu kurslarda ağırlıklı olarak temel bilgiler eğitimi ve pratik yapılıyor. Dolayısıyla İngilizce'yi 5 gün daha öğrencilerimizle pekiştirme fırsatı oluyor. Özel okul olduğumuz için İngilizce'ye çok önem veriyoruz. 5. sınıflarımızda haftada 15 saat İngilizce dersleri var ayrıca sportif faaliyetlere ve kulüp çalışmalarına çok önem veriyoruz. Burada öğrencilerimiz hem spor etkinlikleri, hem müzik ve çeşitli etkinliklerle İngilizce'yi de daha eğlenceli bir ortamda öğrenme fırsatı buluyorlar. Ayrıca eğitimcilerimizin yabancı uyruklu olmaları öğrencilerimizin İngilizce'yi öğrenmelerinde çok daha etkili oluyor. Öğrenciler yeni bir yüz, farklı bir kültür ve yöntemle İngilizce'yi severek öğreniyorlar. Ben buna, 'eğitimde inovasyon' diyorum. Yani, burada öğrencilerimize İngilizce'yi farklı bir kültür, yeni bir yüz ve değişik bir aksanla daha orijinal bir eğitim yöntemiyle öğretmeye çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Öte yandan geçtiğimiz hafta göreve getirilen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'yı tebrik eden Arısoy, Avcı'nın yeni görevinin Bilecik ve Türkiye için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Muhabir: Mesut Tankulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: