Bilecik POMEM'den "Türkiye Uyuşturucu Ve Uyuşturucu Bağımlılığı" Konferansı

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine "Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı" konulu konferans verildi.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine "Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı" konulu konferans verildi.

Bilecik POMEM'den yapılan açıklamaya göre, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde görevli Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas Noktası Temsilcisi Ramazan Avseven tarafından, uyuşturucu ve türevlerine karşı bilinçlendirmek amacıyla polis adaylarına bilgi verildi.

İnsanların sigaraya, "bir kez denemekten bir şey olmaz" diye başlayabileceğini kaydeden Avseven, şunları bildirdi:

Reklam
Reklam

"Eroin ve uyuşturucu bir kez dahi kullanılsa bağımlılık yapar. Uyuşturucu da bir kez kullanmak pek çok kerenin devamıdır. Madde bağımlısı biri öz denetimini kaybeder ve kolaylıkla başka kişilerin kontrolüne girer. Özellikle uyuşturucu temininde bulunan kişiye karşı aşırı bağımlı olur ve o kişinin her dediğini yapar. İnsanı uyuşturucu kullanmaya iten sebepler, bilgisizlik, merak, özenti, bozuk çevre ve hasta toplum, cinsel hastalıklar, kendini aşma ve ispat etme, ahlaki bozukluklar ve madde kullanmaya yatkınlıktır. Arkadaş grubu içerisinde bulunan madde bağımlısı sağlam bünye içine girmiş bir kurt gibidir."

Konferans sonunda 3. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Çetin Gümüş, Avseven'e plaket verdi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: