Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi´nde 2012-2013 akademik yılı açıldı.Üniversite spor salonunda yapılan akadamik yıl açılışında konuşan...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi´nde 2012-2013 akademik yılı açıldı.

Üniversite spor salonunda yapılan akadamik yıl açılışında konuşan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, 780 bin kilometrekarelik Anadolu coğrafyasını parçalamak için her gün yeni planlar yapıldığını söyledi. Bunlara karşı ise ilim ve imanla mücadele edilebileceğini belirten Özcan, "Eğer ikisini bir arada sürükleyebilirsek, cihan yıkılsa bu cephe zerre kadar sarsılmaz" dedi.

Programda ilk olarak konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Somalili Filsan Hud Aden, bir medeniyetin kurulduğu Bilecik´te olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek,"Sizlerin bize verdiğiniz desteği hiç bir zaman unutmayacağız. Ülkemize döndüğümüzde, dost ve kardeş ülke Türkiye´nin, ülkemizdeki manevi temsilcisi olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan ise, bu toprakların dünyanın en kıymetli toprak parçası olduğunu, bu topraklarda oturmanın bütün nesillere yüklediği sorumluluklar bulunduğunu belirterek, hemen her gün birilerinin bizim üzerimizde projeler yaptığını söyledi. Özcan, "Dünyanın değişik yerlerinde, acaba nasıl olur da bu insanların yer yüzündeki varlıklarını sona erdirebiliriz diye çalışan, uğraşan araştırma merkezleri var. 22 milyon kilometrekarelik coğrafyanın sıkıştığı 780 bin kilometrekarelik Anadolu coğrafyasını da parçalamak için hemen her gün uğraşanlar var. Bütün bunlara karşı koyabilmek için, namusumuzu, şerefimizi, izzetimizi koruyabilmek için, ilim ve imandan başka gücümüz yok. Eğer ikisini beraber sürükleyebilirsek, cihan yıkılsa bu cephe hiç bir zaman yıkılmayacaktır" dedi.

Anadolu coğrafyasının sadece kendi geleceğinin değil, 22 milyon kilometrekare coğrafyanın iradesine mahkum olduğunu kaydeden Özcan, Sudan´da Kosovada ve birçok yerde yangından kurtarmak zorunda olduğumuz yetimler bulunduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Açılış törenine katılan ve ilk dersi veren İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise, İslam ve batı tarihindeki üniversitelere değinerek, iddialı bir ülke olduğumuzu söyledi ve ilköğretim ile orta öğretimi de yüksek öğretim alacak kaliteye getirip, bir kitle eğitimine dönüştürmek gerektiğini keydetti.

Törenin ardından sanal ortamda üniversiteye yapılan yeni binaların temel atma töreni yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: