Bilecik Ytong Tesisleri Kapasite Artırdı

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy beldesinde faaliyet gösteren Ytong Fabrikası üretim kapasitesini artırdı.

Bilecik merkeze bağlı Bayırköy beldesinde faaliyet gösteren Ytong Fabrikası üretim kapasitesini artırdı.

Kapasite artış törenine katılan Vali Vekili Metin Çınar, Bilecik'e kurduğu tesisle Türk Ytong'un istihdam sağlamasının yanında nakliyeye de önemli katkılarının bulunduğunu belirterek, "İnşaat sektöründe modern teknolojiyi sundukları için yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ytong gibi önemli bir tesisin Bilecik'e yatırım yapması bölgenin cazibe merkezi durumuna geldiğinin göstergesidir" dedi.

Türk Ytong Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren de, Türk Ytong'un bugüne kadar ülkeye 15 milyar dolar döviz kazandırdığını ve bu miktarın her yıl 500 bin dolar arttığını ifade etti. Bilecik Ytong Fabrikası tesislerine ilave edilecek ytong otoklavı ile yıllık ilave katkının 50 bin dolar daha artarak 550 bin dolara yükseleceğini belirten Demiren, "Bilecik tesisi 16 otoklava ulaştığında dünyanın en büyük ytong fabrikası olacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ytong Genel Müdürü Nabi Özdemir, yıllık 130 bin metreküp kapasiteyle başlayan Bilecik Ytong fabrikasının, 4 yıl içinde yeni ilavelerle 300 bin metreküp kapasiteye ulaştığını belirterek, "Yapılan yatırımlarla yıllık üretim 300 bin metreküpten 340 bin metreküpe çıkarılmıştır. Bilecik fabrikasında önce 400 bin metreküpe daha sonra kademeler halinde artırarak 800 bin metreküp yıl üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük ytong fabrikasını Bilecik'te gerçekleştireceğiz. Hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Vekili Çınar, Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren ve beraberindekiler, 6. Otoklav'ı devreye soktu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: