Bilecik'te "Eğitimde Değerler Ve Sevgi" Konferansı

Bilecik'te Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Baş Denetçisi Yusuf Ziya Özcan, müdür ve müdür yardımcılarına "Eğitimde Değerler ve Sevgi" konulu bir

Bilecik'te Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Baş Denetçisi Yusuf Ziya Özcan, müdür ve müdür yardımcılarına "Eğitimde Değerler ve Sevgi" konulu bir seminer verdi.

Eğitimde, kültürel değerler, aile, sağlık, dostluk, ahlak gibi toplumsal değerlerimizi gelecek nesillere aktarmanın gerekliliğini vurgulayan Özcan, eskiden bu değerlere, gelenek ve göreneklere daha bağlı bir millet iken günümüzde gençlerin bu değerleri yitirdiğini vurguladı.

Katılımcılara, toplumsal değerleri konu alan şiirler ve fıkralardan örnekler veren Özcan, "Müellim olmak değil, muallim olmak gerek. Çünkü, müellim demek, elem veren demektir. Biz öğreten, eğiten olmalıyız. İdarecilerimiz öğretmen ve öğrencilerimize sevgi göstermeliyiz. Yapılan güzel çalışmalara teşekkür edilmeli, yaptığımız hatalar için de özür dilemesini bilmeliyiz. Günde 3 defa sevdiklerinize 'Seni seviyorum' demelisiniz. Maalesef, sevgi bugünlerde makam ve mevki için oluyor. Mühim olan, her şeye rağmen sevebilmektir. Makama, mevkiye, paraya ve zamana bakmadan, gerçekten sevebilmek gerek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uluslararası Matematik ve Fen Bilimleri yarışmalarında Türkiye'nin son sıralarda olduğunu hatırlatan Özcan, şunları kaydetti:

"Özgüven ve inanmak, başarıyı getirecektir. PİSA testlerinde üst sıralarda yer alan Finlandiyalılar en çok kitap okuyan toplum olarak ön plana çıkıyor. İdarecilerimiz ve öğretmenlerimiz bol bol kitap okumalı ve öğrencilerimizi de kitap okumaya teşvik etmeli. Okumak insana özgüven kazandırır. Dil, bir milletin kültür ve medeniyet sarayıdır. Dilimize sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi bu yönde teşvik etmeli ve dilimizi düzgün kullanmalarını sağlamalıyız. Dilimizi yeni nesillere sevdirelim."

Konferansın ardından, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Özcan'a çiçek takdim etti.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve eşi de Özcan'a plaket sundu.

Muhabir: Mesut Tankulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz