Bilecik'te Hıdırellez Kutlamaları

BİLECİK (AA) - Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Koyunköy Muhtarlığı iş birliğinde "Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliği düzenlendi.

BİLECİK - Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Koyunköy Muhtarlığı iş birliğinde "Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliği düzenlendi. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Koyunköy'de düzenlenen etkinlikte, milletleri millet yapan ve ülkeleri diğer ülkelerden farklı hale getiren değerlerin bulunduğunu ifade ederek, ekonomik değerler olarak bakıldığında ormanları, tarımı, yeraltı zenginlikleri, ekonomiyi ve sanayiyi saymanın mümkün olabileceğini söyledi. Türk milletini, diğer ülkelerden farklı eden günümüzde mutlu, gelecekde de umutlu kılan güvenliği ve asayişi sağlayacak güçlerin bulunduğu belirten Vali Nayir, şöyle konuştu: "Bunlarda önemli ama ekonomik güçlerimizden ve güvenliğimizden daha önemli olan bir kültür zenginliğimiz var. Her milleti, her ülkeyi diğer ülkelerden ayıran bu kültür zenginliği binlerce yıllık tarihten süzülüp gelen, kendi inanmışlarımızı, milli inanışlarımızı bugüne taşıyan ve bizi biz yapan bize özellik veren değerlerimiz. Hıdırellezde bunlardan bir tanesi. Emirle değil, gönülle kutlanan sizleri gönüllü olarak bir araya getiren bu günümüzü bize öğreten bize getiren büyüklerimizden aldığımız değerler var. En önemli husus, nasıl olursa olsun, nasıl gelişirse gelişsin burada gördüğümüz gibi bizleri bir araya getiren bir değer. Bizler arasında dostluğu, arkadaşlığı, barışı ve muhabbeti geliştiren bir değer. Onun için bu değerlerin gelişmesi, gelecek nesillerimize aktarılması çok önemli." Daha sonra Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve Köy Muhtarı Hüdai Yıldırım'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, Bilecik Kız Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve yerel sanatçı Hilal Coşkun'un konseriyle sona erdi. Vali Nayir'in hıdırellez pilavını dağıttığı etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Jandarma Komutan Vekili Mennan Çokhızlı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz