Bilecik'te İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar başkanlığında, İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar başkanlığında, İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı yapıldı. Vali Akpınar, Bilecik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda, Bilecik'in eğitim-öğretim faaliyetlerinin Türkiye ortalamasıyla kıyaslandığında iyi şartlarda yapıldığını belirterek, yatırım programında bulunan okul ve yurtların yapımıyla eğitimin daha güzel şartlarda hizmet vereceğini söyledi. Öğrencilerimizin genel durumlarının iyi olduğunu, eğitimin kalitesini arttırmak, çocukları daha başarılı ve daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlamak için yoğunlaşacaklarını ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu: "Okul güvenliği konusunda genelde iyi durumdayız. Polis ve jandarma kendi mıntıkalarında gerekli tedbirleri alıyorlar. Okullarda güvenlik kameraları çok işimize yarıyor. Suç işlenmesini arzu etmiyoruz hiçbir zaman ama suç işlendikten sonra da faillerinin yakalanmasında kamera kayıtları çok önemli işlev görüyor. Bunun yanında okulun çevre konusunda da duyarlı olup imkanlar dahilinde biraz daha tedbir alabiliriz. Bazen küçük ihmaller küçük yanlışlıklar bir hayata sebebiyet verebiliyor. Geçen yıl Bozüyük'te bir kale direği bir öğrencimizin hayatına mal oldu. Yapacağımız düzenlemelerle bu tür kazaların en azından görünür kazaların önüne geçebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl güzel bir karar aldı. Okullarda sağlıksız gıdanın önüne geçecek bir dizi tedbir aldı ama iş sadece milli eğitimin aldığı tedbirle bitmiyor. Anne-babaların da bu konuda üzerine düşen görevleri yapmalı." Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, daire müdürleri ve okul müdürleri ile öğretmenlerin katıldığı toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, 2012-2013 eğitim yılının genel değerlendirmesinde bulunurken, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, okullarda alınan güvenlik tedbirleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz da kantinlerde yapılan denetimler hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: