Bilecik’te Orman Yangını

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde çıkan orman yangını etkisini arttırarak devam ediyor.Edinilen bilgiye göre, Türbin mesire alanı...

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde çıkan orman yangını etkisini arttırarak devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Türbin mesire alanı arkasındaki ormanda piknikçilerin çıkarttığı iddia edilen yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Yangına, orman arosözleri, Bozüyük Belediyesi’ne bağlı itfaiye ve çevre beldelerin itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Ayrıca, kısa süre içerisinde Adapazarı’ndan yangın söndürme helikopterinin de geleceği bildirildi.

Yangını yerinde inceleyen Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, yangının piknikçiler tarafından çıkarıldığının söylendiğini, söndürme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Terör olaylarından ötürü 7/24 mesai içerisinde olduklarını ve yangına hazırlıklı yakalandıklarını ifade eden Sertler, “Yangına Bozüyük Belediyesi ve orman itfaiye araçları müdahale ediyor. Şu anda 7 hektarlık bir arazi yanmış durumda ve yangın etkisini arttırarak devam ediyor. Fakat söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Bilecik İl Afet Müdürlüğü’nün yazısıyla yeterli personelimiz mevcut. Havaların da sıcak olmasıyla biz onları görevlendirdik. Türkiye’nin bulunmuş olduğu terör ortamında bütün itfaiye ekiplerimiz ve zabıta ekiplerimiz 7/24 görev başında. Bunlara hazırlıklıyız. Yangının piknikçiler tarafından çıkarıldığı söyleniyor. Olayla alakalı gerekli araştırılmalar yapıldıktan sonra açıklama yapılacaktır. Adapazarı’ndan yangın söndürme helikopteri yolda, en kısa sürede o da buraya ulaşacak” dedi.

Öte yandan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, olay yerinde jandarma ekipleri ve 112 ambulansı da hazır bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: