Bilecik'te Osmanlı El Sanatları Kursları Başladı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, faaliyete başlayan Osmanlı El Sanatları Evi'ni ziyaret etti.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, faaliyete başlayan Osmanlı El Sanatları Evi'ni ziyaret etti.

Yağcı, ziyaretinde, Bilecik Belediyesi'nin vatandaşlara kazandırdığı Osmanlı El Sanatları Evi'nin hem fiziki hem de kültürel anlamda bir hizmet olduğunu belirterek, evde faydalı eserlerin verileceğini kaydetti.

Osmanlı El Sanatları Evi'nde, ahşap boyama, çinicilik ve kumaş dokuma alanlarında 50 kursiyerin güzel çalışmalar ortaya koyduğunu dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:

"Sanat Evi, şu anda 3 dalda eğitim vermektedir. Ancak bu alanlara gelen talepler doğrultusunda yenileri eklenecek. Bilecik artık kendi kumaşını, kendi çinisini, kendi oyuncağını, kendisine ait el emeği göz nurunu üretebilmektedir. Bütün kursiyerleri tebrik ediyorum. Buralarda güzel eserlerin çıkacağına şimdiden inanıyorum."

Reklam
Reklam

Daha sonra Yağcı, eserleri inceleyerek, kursiyerlerden yaptıkları ürünler hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: