Bilecik'te "Şehitleri Anma Günü" Etkinlikleri

Bilecik'te, "Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla belediye tarafından mehter konseri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nce de anma etkinliği yapıldı.

Bilecik'te, "Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla belediye tarafından mehter konseri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nce de anma etkinliği yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmada, Çanakkale'de mücadelelerin, dün, bugün ve yarının reçetesi olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlikle sağlanan gücün neleri başarabileceğinin Çanakkale Deniz Zaferi'yle anlaşıldığını belirten Yağcı, "Böyle anlamlı bir günü ve böyle bir zaferi hatırlamak için bu etkinliği düzenledik" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra, mehter takımının konseri ile marşlar eşliğinde ekibi Cumhuriyet Meydanı'ndan İl Emniyet Müdürlüğü Binası önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

-Üniversitedeki etkinlik-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde, Öğrenci Konseyi üyeleri ve öğrenci kulüpleri tarafından "Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Yerleşkede yer alan Spor Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Sezai Böyükkal, her milletin tarihinde önemli savaşlar olduğunu ancak hiçbir milletin tarihinde Çanakkale gibi bir şaheser bulunmadığını bildirdi.

Anadolu insanının hep acılar yaşayarak medeniyetlerini inşa ettiğini anlatan Böyükkal, "Bu inşa ve imar faaliyetlerinden sonra en büyük sorumluluk biz gençlere düşüyor. Bugünün mana derinliğini hepimizin genç zihinlerine silinmez bir şekilde kazınacağına inanıyor ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması, halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi sunulmasıyla sona eren etkinliğe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Kültür ve Spor Şube Müdürü Battal Yılmaz, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Refik Arıkan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz