Bilecik'te Suriyeli Mağdurlar Için Yardım Kampanyasına Destek Çağrısı

BİLECİK (AA) - Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) öncülüğünde kentte toplanmaya başlanacak insani yardım malzemeleri, 12 Nisan'da Suriyeli mağdurlara gönderilecek.

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu öncülüğünde kentte toplanmaya başlanacak insani yardım malzemeleri, 12 Nisan'da Suriyeli mağdurlara gönderilecek. BİSİDAP, kampanyaya destek çağrısında bulundu. Platformun dönem sözcüsü Ahmet Selöz, düzenlediği basın toplantısında, platformun amacının, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer sivil oluşumların birlikte çalışmalarını sağlamak olduğunu belirterek, bölgenin maddi ve manevi kalkınmasına istişare ve dayanışma ekseninde ortak işler yaparak hizmet etmek, dayanışma ruhunu gerçekleştirmek ve tecrübelerini paylaşmak istediklerini söyledi. Zulüm ve haksızlıklara karşı durmak suretiyle çevre, insan hak ve hürriyetlerini yaygınlaştırmak, hak ve adaletin hakim kılınması konusunda mücadele etmek istediklerini dile getiren Selöz, şöyle konuştu: "Amacımız; Bilecik genelinde 35 sivil toplum kuruluşunun, yaşadığımız zaman ve mekanda erdemli bir duruşunu ortaya koymaktır. Platformumuzun oluşmasıyla birlikte ilk atılması gereken adım olarak hemen yanı başımızda, Suriye'de sürmekte olan ateşe bir nebze de olsa su taşımayı amaçlıyoruz. Can korkusuyla vatanlarını terk ederek hicret etmek zorunda kalan çağımızın muhacirlerine ensar olma fırsatı elimizde. BİSİDAP olarak Bilecik'te bu şahitliği, Yaratanımızın bize verdiği bu vazifeyi yerine getirme bilinciyle adımımızı atıyoruz. İnanıyoruz ki attığımız bu adıma yaptığımız bu davete sağduyulu Bilecik halkı icabet edecek ve çabamızı boşa çıkarmayacaktır. Bu amaçla gerek Bilecik Valiliği gerekse ilgili kurumlarla yapılacak protokollerle geniş kapsamlı bir yardım toplama kampanyası düzenliyoruz. Hayırsever halkımızdan, iş adamlarımızdan, esnaflarımızdan ayni yardım olarak gerek sınırın ötesinde gerekse ülkemizde kamplarda acil ihtiyaç duyulan malzemelerin temini konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz." Selöz, toplanacak yardımların, 12 Nisan'da Şeyh Edebali Türbesi'nde yapılacak törenin ardından mağdurlara gönderileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: