Bilecik'te UDEP Başladı

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) çalışmaları başladı.

Bilecik'te, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ulaşılabilirlik Destek Projesi çalışmaları başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sürdürülen proje kapsamında Türkiye'de pilot olarak seçilen 7 ilde yapılacak çalışmalarla, engellilerin toplumsal yaşama eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amaçlanıyor. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açıklamada, Bilecik'te proje sayesinde engelsiz çarşıyı hayata geçireceklerini kaydetti. Projenin başarıyla gerçekleşmesi amacıyla kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini anlatan Yağcı, şöyle konuştu: "Amacımız her yönüyle gerek engelliler için gerek ise yaşlılar için uygun bir şehri oluşturmaktır. Toplumumuz her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. İhtiyaçlarımız farklılaşıyor. Dün devlet olarak cevap veremediğimiz birçok konuya bugün daha iyi bir şekilde cevap verebiliyoruz. Bunlardan bir tanesi de engellilere daha iyi engelli kardeşlerimize hayata daha kolay kılmaktır. Bugün Bilecik'te, Bilecik Belediyesi olarak diğer işlerimizi yapmanın yanında engelli kardeşlerimize de daha yaşanabilir ortamları sunma imkanımız var. Bilecik’in çarşı merkezinin engelsiz hale gelmesi ve çarşı içerisinde rahat bir şekilde hareket edebilmesi için proje çalışması gerçekleştireceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: