Bilecik'teki Cinayetler

Bilecik'te 70 ve 86 yaşındaki iki yaşlı kadını öldürdüğü iddia edilen şüpheli, DNA örneğinden tespit edilerek yakalandı.

Bilecik'te 70 ve 86 yaşındaki iki yaşlı kadını öldürdüğü iddia edilen şüpheli, DNA örneğinden tespit edilerek yakalandı.

Kentte 29 Kasım 2011'de Cumhuriyet Mahallesi Üzümlü Sokak'ta Ümmiye Kuru'yu (70) eşarpla boğarak, 16 Aralık 2011'de de Güllü Sokak'ta yaşayan Gülşen Zeybek'i (86) benzer yöntemle öldürdüğü iddia edilen Fevzi Ş. (38) ile cinayetlerde Fevzi Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen G.T. (31) adlı bir kadın gözaltına alındı.

Fevzi Ş.'nin emniyetteki sorgusunda, her iki cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Fevzi Ş. ve G.T, geniş güvenlik önlemleri altında Bilecik Devlet Hastanesi'nde yapılan doktor kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Cinayetlerin ardından olayla ilgili 2 cumhuriyet savcısının görev yaptığı, İl Emniyet Müdürlüğünce kurulan 14 kişilik özel ekibin cinayeti çözmek için çalışma yaptığı bildirildi.

-84 kişiden kan örneği alındı-

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, her iki cinayet sonrasında ölen kadınların üzerinde faile ait dokular tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 84 kişiden kan örnekleri alındığı ve yaklaşık 2 bin kişinin dinlendiği ifade edilen açıklamada, mahallede yaşayanların profillerinin çıkartıldığı, psikolojik tedavi görenlerin de doktor nezaretinde ifadelerinin alındığı anlatıldı.

Cinayete kurban giden Ümmiye Kuru ve Gülşen Zeybek'in doku örneklerinin alınarak Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her iki olayda 84 kişiden alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örnekler, cinayete kurban giden yaşlılarla karşılaştırılmıştır. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bilgide her iki cinayeti işleyen kişinin erkek olduğu belirtilmiştir. Yapılan araştırma sonucu her iki cinayeti işleyen kişinin, alınan DNA örneklerinden Fevzi Ş. olduğu belirlenmiştir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: