Bilecik'teki Doktora Saldırı

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Dr. Ali Kaya'ya bir hasta tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Dr. Ali Kaya'ya bir hasta tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Dr. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mart'ta, Bilecik Devlet Hastanesi'nde 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Ali Kaya'ya, muayene ettiği İbrahim Ç. tarafından fiziki saldırı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Kentte bu tür olayların fazla yaşanmadığını ancak İbrahim Ç'nin daha önce de kamu personeline karşı bu tür eylemlerde bulunduğunu belirten Dr. Yılmaz, Tıp Bayramını coşkuyla kutladıkları sırada yaşanan olayın, heyecan ve sevinçlerine gölge düşürdüğünü ve kendilerini üzdüğünü anlattı.

Reklam
Reklam

Dr. Yılmaz, tek amacı "hastaların bir an önce sağlıklarına kavuşabilmesi için çaba göstermek" olan Dr. Kaya'nın, hiç hak etmediği halde şiddete maruz kalmasını "kabul edilemez" diye niteleyerek, şunları kaydetti:

"Şiddet hiçbir durumda çözüm olmadığı gibi sağlık alanında da sorunlar şiddetle halledilemez. Vatandaşlarımızın bir sıkıntısı olması durumunda sorunun iletişimle halledilmesi gerekir. Hastane yöneticiliklerimiz ve Genel Sekreterliğimiz, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için vardır. Sağlık çalışanlarımız hastalara fedakarca hizmet verirken ve bu hizmetin güvenli bir ortamda aksamadan yapılması temin edilmeye çalışılırken personelimize karşı yapılan bu saldırı üzüntü vericidir. Sağlık çalışanlarımıza karşı hiç hak etmedikleri halde uygulanan şiddet, toplumun tümüne yapılmış bir saldırıdır. Sağlık hizmetlerinin aksamadan düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamaya çalışan personelimize karşı yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Sorumlunun cezalandırılabilmesi için yasal sürecin takipçisi olacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: