Bilecik'ten Kısa Kısa

Vücut Geliştirme Bilecik İl Temsilcisi Kenan Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk'u ziyaret etti.

Vücut Geliştirme Bilecik İl Temsilcisi Kenan Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk'u ziyaret etti.

Doyuk, buradaki konuşmasında Antalya'da düzenlenen şampiyonada kategorisinde birinci olarak milli takıma katılan Yıldız'a başarılar diledi.

"Temennimiz, kendisi gibi ilimizde de sporcular yetiştirmesi ve başarılarının artması" ifadelerini kullanan Doyuk, şunları kaydetti:

"Sporcumuz milli takıma girmeye hak kazanmış durumda. Sporcumuz şu anda çalışmalarını sürdürüyor ve bizler de şimdiden kendisini uğurlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Sporcumuza, güveniyoruz ve ülkemize dereceyle döneceğine inanıyoruz. Ayrıca buradan, sporseverlerin böyle başarılı sporculara sponsorluk anlamında ellerini uzatmalarını ve destek vermelerini istiyoruz. Destek verildiği takdirde sporcularımız daha da başarılı olacaktır. Çünkü, özellikle vücut geliştirme sporunda gerçekten sponsora ihtiyaç duyulmaktadır. Buradan tüm sporseverlerimizi, sporcularımıza destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vücut Geliştirme Bilecik İl Temsilcisi Kenan Yıldız ise Avrupa Şampiyonası'nda 70 kiloda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini, hedefinin ilk 3 sırada yer olmak olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Doyuk, Yıldız'a çeyrek altın ve eşofman takımı hediye etti.

-Bilecik'te, "Spor Yap Sağlıklı Kal Spor Yapmayan Kimse Kalmasın" etkinliği-

(Fotoğraflı)

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce, "Spor Yap Sağlıklı Kal Spor Yapmayan Kimse Kalmasın" sloganıyla bayanlara yönelik step-aerobik spor çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lütfi Doyuk yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı ve bilinçli spor için etkinliğe katılan bayanlara, Salı ve Perşembe günleri Pelitözü Gölpark'ta "Spor Yap Sağlıklı Kal" sloganıyla doğa yürüyüşü düzenlendiğini belirtti.

Doyuk, "Yürüyüşe katılan bayanlar, İl Müdürlüğümüz önünden Belediye Başkanlığı'nın tahsis etmiş olduğu otobüs ile alınarak antrenörlerimiz eşliğinde Gölpark'a götürülüp, yürüyüş bitiminde geri getirilmektedirler" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

-Bilecik, Osmanlı çeşmeleri ile donatılıyor-

(Ftoğraflı)

Bilecik Belediyesi tarafından yapılması planlanan 11 adet Osmanlı çeşmesinin 8'incisinin İsmetpaşa Mahallesi'nde açıldığı bildirildi.

Bilecik Belediyesi'nce, Bilecik Merkez İsmetpaşa Mahallesi, Dedeoğlu Caddesi ile Rasimbey Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan refüje Osmanlı motifleri taşıyan çeşmenin, sebil ve çeşme kültürünü yaşatmak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı dönemlerinde çeşme kültürünün çok yaygın olduğunu ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Yağcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Osmanlı kültüründe ve tarihinde çeşmelerin yeri çok mühimdir. Biz Bilecik'te sebil ve çeşme kültürünü yaşatmak adına Osmanlı çeşmeleri yapıyoruz. Çeşme ve hayrat yapma bizim medeniyetimizde kültürümüzün bir sembolüdür. Tarihimize baktığımızda çeşmelerden özel günlerde su yerine şerbet akıtıldığı bilinmektedir. Biz de Bilecik Belediyesi olarak, geleneğimizi sürdürerek, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz