Bilecik'ten Kısa Kısa

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Tiyatro Festivali kapsamında, "Bakar mısınız?'' adlı oyun sahnelendi.

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Tiyatro Festivali kapsamında, "Bakar mısınız?" adlı oyun sahnelendi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, yönetmenliğini Sinan Bengier'in yaptığı ve toplumsal konuların mizahi dille anlatıldığı oyunda, Umut Oğuz, Sinan Bengier, Ferda Çakırel, Ayşegül Aktaş, Hilmi Erdem, Abdullah Uysal, Tolga Güleryüz, Tuncay Gürel, Suat İnal ile Suhendan Zehiroğlu rol aldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, kendileri için söz konusu festivalin çok önemli olduğunu, aynı zamanda kente kültür ve kongre merkezi kazandırmanın da mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Oyuncu Umut Oğuz da festivale katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yağcı, konuşmaların ardından oyunculara plaket verdi. Etkinliğe, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ve eşi Nihal Akpınar ile Belediye Başkanının eşi Fatma Yağcı, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar katıldı. 8. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, 23 Kasım'da sona erecek. -Tarih ve Kültür Sohbetleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda "Tarih ve Kültür Sohbetleri" kapsamında düzenlenen "Din ve Değişim" konulu konferansta, toplumsal değişimin insanlar için kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Dünkü Türkiye ile bugünkü ülkenin aynı olmadığını ve fark etmeden değişimin sürekli yaşandığını anlatan Okumuş, şöyle konuştu: "Yaklaşık 2 asırdır kendi zamanımızı kaybettik. Kendi zamanımızı üretmiyoruz, kendimiz yön vermiyoruz. Onun için başka bir zamana tabi oluyoruz. Küreselleşmeyle, bütün toplumlar ya moderndir ya modernleşmektedirler. Çılgınca tüketimin, çılgınca maddeciliğin bugün dünyada özellikle küreselleşmeyle birlikte ne kadar yaygınlaşmaya başladığı, son süreçlerde yaşadığımız olaylar net şekilde ortaya koyuyor." Okumuş, zamanın iyi değerlendirilmesi ve planlanmasını isteyerek, "Kur'an-ı Kerim, değişimin merkezine kolektif iradeyi koyuyor. Hiç şüphesiz, bir toplum kendi özünde olanı değiştirmedikçe, Allah o toplumda olanı değiştirmez. Siz eğer özünüzü kaybederseniz, yapacak bir şey yok, kaybedersiniz. İyi yönde değişmeyi hedeflerseniz, iyi yönde değişirsiniz" dedi. Okumuş'a konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Mustafa Güney tarafından üniversitenin anı tabağı hediye edildi. Etkinliğe, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İl Müftüsü Necati Akkuş, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Refik Arıkan, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz