"Bilecik'ten Suriye'ye Hayrat Köprüsü"

BİLECİK (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneğinin, "Bilecik'ten Suriye'ye Hayrat Köprüsü" adıyla başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardım paketleri, Suriye'ye gönderildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneğinin, "Bilecik'ten Suriye'ye Hayrat Köprüsü" adıyla başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardım paketleri, Suriye'ye gönderildi. Derneğin Bilecik Temsilcisi Sinan Gündüz, yaptığı açıklamada, ocakta başlayan kampanya kapsamında, Suriye'deki iç savaşta mağduriyet yaşayan insanlara ulaştırılmak üzere, özellikle çocuk kıyafeti, kuru gıda, bebek bezi ve bebek maması toplandığını bildirdi. Kuruluş amaçlarının "Türkiye ve dünyada yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, bütün dünyada Allah'ın kelamını öğretmek, iman ve Kur'an hakikatlerini neşretmek, İslam'ı tebliğ ve ilan etmek ve muhtaç gönüllere ulaştırmak" olduğunu vurgulayan Gündüz, şunları kaydetti: "Derneğimiz, doğru İslamiyet'i ve İslamiyet'e layık doğruluğu ve istikameti esas alarak, iman ve Kur'an hakikatlerini bizzat yaşayarak, verilen yardımların, verilen amaca en uygun şekilde ihtiyacı olan insanlara ulaştırmak; cehalet, fakirlik ve ihtilaf ile mücadele etmek amacıyla kurulmuştur. Topladığımız yardımların içerisinde, çocuk ihtiyaçları ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 80 çuval kıyafet ve ayakkabı, 3 çuval bebek bezi, 2 çuval çocuk maması, 32 koli kuru gıda bulunmaktadır. Yardımları, bayan, erkek, çocuk olarak ayırdık ve kamyonumuza yükledik. Suriye'nin kuzey kesimlerinde, Türkiye sınırında oluşan yığılmalar var. Toplanan bu yardımlar, bu yığılma bölgelerindeki ailelere tek tek dağıtılacaktır." Türkiye çapındaki kampanyaların devam ettiğini belirten Gündüz, "9. Bölge" olarak Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya'da toplanan yardım paketlerinin, Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıkacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: