Bilenser'den ankara çıkarması

BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Bursaray'ın doğu etabına kredi temin etmek ve çevre yolunun 90 milyon dolarlık kredisinin hızlandırılması için Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu.

Ankara ziyareti kapsamında ilk olarak Devlet Planlama Teşkilatı'na giden Bilenser, burada DPT Müsteşar Vekilli ve Daire Başkanları ile bir araya geldi. Bursa Hafif Raylı Sistem finansmanının ele alındığı toplantıda Bilenser, BursaRay ile ilgili bilgi verdi. DPT'deki toplantının ardından İçişleri Bakanlığı'na giden Bilenser, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile görüştü. Görüşmede Bursa'daki kriz merkezi alanına itfaiye merkezi yapımı ele alındı. Başkan Bilenser, Yücelen'i gelecek ay Talas'ta yapılacak olan Tarihi Kentler Birliği toplantısına davet etti.

Reklam
Reklam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Ankara temaslarının ikinci gününde ise Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz ile birlikte Milli Emlak Genel Müdürü'nü ziyaret etti. Ziyarette Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan hazine arazilerinin durumu ele alındı. Bilenser, Milli Emlak Genel Müdürü'nden, yapımı planlanan Bursaspor Tesisleri için yer tahsis edilmesini istedi. Daha sonra Hazine Müsteşarlığı'na geçen Bilenser, Bakan Kemal Derviş ile görüştü. Bilenser, Derviş'e, DPT'de yaptığı görüşmeler ve BursaRay projesi finansmanı ile ilgili bilgi vererek destek istedi.

Ankara'da, Bursa Devlet Çevre Yolu'nun 90 milyon dolarlık kredisinin Bakanlar Kurulu'ndaki imzaların tamamlanması konusunda da görüşmeler yapan Bilenser, dün akşam saatlerinde Bursa'ya döndü.