Bilfiil ne demek? Bilfiil kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Bilfiil kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Bilfiil kelimesi ne anlama gelir?

Bilfiil kelimesiyle ilgili bilgi edinmek isteyenler Türk Dil Kurumu'nun açıklamalarını inceleyebilir. Sözcüklerin anlamı araştırılırken TDK'nın kılavuz kabul edilmesinin nedeni, yıllardır süregelen detaylı incelemeler ve araştırmalar ışığında kelimelerin anlamlarının TDK tarafından çıkarılmış olmasıdır. Bu bağlamda Bilfiil kelimesi ne demek sorusunun cevabı da TDK'nın açıklamaları göz önünde bulundurularak incelenebilir.

Bilfiil Ne Demek? Bilfiil TDK sözlük anlamı nedir?

  • Bilfiil kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Bilfiil kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
  • Bilfiil kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı bi'l-fiʿl şeklindedir.
Reklam
Reklam

Bilfiil TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. zarf İş olarak, iş edinerek, gerçekten, eylemli olarak

    Bilfiil Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek hâkimiyet ve saltanatını, isyan ederek kendi eline, bilfiil almış bulunuyor." - Atatürk

Anahtar Kelimeler: